Grillaajan mausteinen raparperichutney

maanantai 14. kesäkuuta 2021



Raparperichutney sopii grilliruokien, hampurilaisten ja juustotarjottimien seuraksi. Sitä voi myös käyttää kylmänä kastikkeena; silloin kannattaa sekoittaa joukkoon hieman crème fraîchea ja ehkä raastettua valkosipulia. 
Paitsi raparperia, laitoin chutneyyn punasipulia, inkivääriä, currya ja chiliä. Niin ja tietysti sokeria, etikkaa, vettä ja suolaa. Lopputuloksena oli viisi purkillista superherkullista chutneya.
Tein myös jokavuotista raparpericurdia, jota laitetaan paahtoleivän päälle tai kakku- ja piirakkatäytteeseen. Ohje löytyy täältä 



Ainekset viiteen purkkiin:

1 kg raparperia, paloina
3 isoa punasipulia, viipaloituina
3 rkl etikkaa
1,5 dl vettä
1 kg sokeria
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl currya
4-5 tl suolaa
2 tuoretta chiliä, pilkottuina




1. Keitä raparperi, punasipuli, etikka ja vesi noin 10 minuuttia.

2. Lisää muut ainekset ja anna kiehua kokoon matalalla lämmöllä 30 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, muuten chutney voi tarttua pohjaan kiinni.

3. Kaada chutney lämpimiin steriloituihin purkkeihin ja kierrä kannet kiinni. Se säilyy ainakin puoli vuotta jääkaapissa. Maut tulevat paremmin esille kun annat purkkien levätä kylmässä noin viikon verran ennen maistamista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti