Erittäin koukuttava marmeladi - paahtoleivän päällä aivan lyömätön. Luulisin, että se sopisi mainiosti kakun täytteeksikin. Salaisuus piilee voissa, jota lisätään valmistuksen lopussa. Ohje on peräisin TV-ohjelmasta "Sommar med Ernst" (Kirchsteiger). Kuvassa tuplasatsi, mutta ohjeesta tulee vain kaksi keskikokoista purkkia.
Kahteen keskikokoiseen purkkiin tarvitset:
500 g raparperia
1 dl saksanpähkinöitä
muutama timjamin oksa
500 g hillosokeria
100 g voita
Viipaloi raparperi aika ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kattilaan. Lisää käsin murskatut saksanpähkinät, timjami ja hillosokeri. Keitä marmeladia "kokoon" noin 15-20 minuuttia ja sekoita sitten joukkoon voi. Sekoita kunnolla ja täytä steriloidut purkit marmeladilla. Säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti