Mehukas peurapaisti + 5 suosikkilisuketta perunasta

tiistai 2. helmikuuta 2021

 

Maalaisbistron ruokapöydällä komeilee usein riistaa milloin missäkin muodossa. Me olemme niin onnekkaita, että tuttavapiiristä löytyy metsästäjiä, jotka huolehtivat tarpeistamme. Tapaan usein  käyttää aika reippaasti mausteita, mutta kun kyseessä on riista, niin suola, pippuri, valkosipuli ja yrtit riitävät maustamiseen. Riistassa on itsessään ainutlaatuinen ja hieno maku, jota ei kannata peittää.
Aloitin valmistelut edellisiltana hieromalla suolaa, mustapippuria, timjamia ja rosmariinia paistiin ja sen jälkeen se meni yöksi  lepäämään jääkaappiin.

Ainekset:
1 peuran jalka/paisti, mieluummin luineen (siitä tulee lisämakua)
runsaasti tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
8-10 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

1. Hiero suolaa ja pippuria paistiin. Peitä liha yrteillä ja upota siihen valkosipulipaloja maun mukaan. Laita liha maustumaan kylmään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluummin yön yli.
2. Työnnä paistinmittari paistiin ja tarkista, ettei kärki osu luuhun. Paista 125 asteisessa uunissa kunnes paistin sisälämpötila on 63-65 astetta. Aseta paisti uuniritilän päälle, niin lämpö kiertää tasaisemmin. Anna sitten paistin levätä folion alla lämpimällä paikalla noin 15 minuuttia ennen viipalointia. Mielestäni ohuet viipaleet maistuvat myös kylminä.

Tällä krtaa en tehnyt kastiketta, koska sitä ei tarvittu. Nautimme nimittäin kermaista maa-artisokkagratiinia ja uunipaahdettuja kasviksia paistin kanssa. Lusikallinen hyvää chutneya sopii kruunaamaan kaiken. 
Loppuun muutama ihana perunalisuke, joka tekee riistapäivällisestä vieläkin juhlavamman:


Aikaisemmat riistareseptit löytyvät "riista" tägin alta.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti