Kierrätetty joulusilli

keskiviikko 30. joulukuuta 2020

 


Halusin päästä eroon snapsisillistä, josta kukaan ei oikein pitänyt, heittämättä sitä kuitenkaan kompostiin. Kotoa löytyi perunaa, purjoa, kermaa ja matjessilliä, ja päätin tehdä sillipaistoksen näistä aineksista. Varmaan mikä tahansa silli sopii tähän paistokseen. Laitoin myös mukaan hienonnettua chiliä öljyssä (Lidlistä), mikä osoittautui neronleimaukseksi. Ei liikaa chiliä, mutta sen verran että pieni polte tuntuu nielussa.

Blogin arkistosta löytyy Leif Mannerströmin sillipaistos , joka on samantyyppinen kuin päivän versio.Ainekset 3-4 hengelle:

pieni purkki snapsisilliä (melkein täynnä)
noin 10 palaa matjessilliä
noin 8-10 keitettyä perunaa
pieni purjosipuli
(1 rkl peperoncini macerati Lidlistä (hienonnettua chiliä ekstraneitsytoliiviöljyssä)
voita
2 dl kuohukermaa
valkopippuria
korppujauhoja

1. Leikkaa perunat paksuiksi viipaleiksi. En edes  kuorinut perunoita. Viipaloi purjosipuli ohuiksi renkaiksi ja freesaa voissa pari minuuttia. Valuta sillit liemestä.
2. Voitele uunivuoka. Pohjalle kerros perunaa. Sitten chiliä jossain muodossa, jos haluat. Muutama kierros valkopippurimyllystä. Lisää tämän jälkeen  kaikki sillipalat ja purjo. Sitten loput perunat. Kaada kerma päälle ja lisää vielä vähän pippuria. Viimeiseksi hieman korppujauhoja.
3. Paista 200 -asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti