Graavattu jouluhauki Jaakko Kolmosen tapaan

torstai 17. joulukuuta 2020



Puuttuuko joulun kalapöydästä jotain uutta ja jännää? Suosittelen kokeilemaan tätä Jaakko Kolmosen reseptiä; graavattu hauki yllättää vielä sinut. Moni ei pysty arvaamaan että graavattu kala on juuri haukea. Yhtä hyvin se voisi olla vaikka siikaa värinsa puolesta. Huippuhyvää joka tapauksessa ja luulenpa että hauen vastustajat myös tykkäävät tästä. 
Itsepyydystetty hauki nostaa tietysti nautinnon vieläkin korkeammalle!

Graavattu hauki säilyy jääkaapissa ainakin viikon verran.




Ainekset:
400 g nahatonta haukifileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
valkopippurirouhetta
1 keskikokoinen punasipuli (laitoin itse enemmän)
1 dl silputtua tilliä
rypsiöljyä

1. Pakasta haukifileet. Ota jäinen kala sulamaan ja ripottele pintaan merisuola. Anna suolautua ja sulaa jääkaapissa 8 tuntia.
2. Pyyhi suola kalan pinnalta. Leikkaa annosviipaleiksi. Rouhi kalojen pintaan valkopippurirouhetta. Silppua sipuli ja tilli.
3. Nosta kalapaloja kerroksittain tillin ja sipulin kanssa purkkiin, kaada päälle rypsiöljyä niin että kalat peittyvät. Anna maustua kylmässä kaksi päivää ennen tarjoilua. Nauti herkusta voilla sipaistulla saaristolaisleivän, ruisleivän tai näkkileivän päällä. Keitetty ja viipaloitu kananmuna sopii myös hyvin graavatun hauen kanssa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti