Raparperisiirappi ja raikas raperperimojito

maanantai 15. kesäkuuta 2020




Rakastan raparperia sen hapokkuuuden vuoksi. Siksi käytänkin sitä  kaikkeen mahdolliseen nyt alkukesästä, kun se ei vielä ole puumainen. Viime viikolla keitin ihanan väristä siirappia, josta tulee aivan mahtavan raikkaita mojitoaperitiivejä. Sekaan paljon minttua ja ne tavalliset mojitoainekset. Alkoholia ei tietystikään ole pakko laittaa.Tein myös ison satsin raparperitahnaa timjamilla ja saksanpähkinöillä. Syntisen hyvää paahtoleivän tai korppujen päällä.



Raparperisiirappi:

noin 700 g raparperia kuorineen
4 dl hienoa sokeria
4 dl vettä

1. Paloittele raparperi kuorineen (kuorista tulee kaunis punainen väri, ilman kuoria mehu on vihertävää) ja laita palat kattilaan.

2. Lisää sokeri ja vesi.

3. Anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes raparperi on kiehunut kasaan. 

4. Kaada siivilän läpi puhtaaseen kattilaan.

5. Anna kiehua kokoon noin 20-30 minuuttia, kunnes saat paksuhkon mehun.

6. Anna jäähtyä hieman ja pullota. Säilytä jääkaapissa.




Raparperimojito:

Ainekset yhteen lasilliseen:
1/2 limetti
(1/2 tl raakasokeria)
6 cl vaaleaa rommia
3 rkl raparperisiirappia
8-10 mintunlehtiä
jäitä
soodavettä

1. Leikkaa limetti paloiksi, laita ne lasiin mintun kanssa.

2. Lisää rommia ja raakasokeria jos haluat makeamman drinkin.

3. Murskaa limettiviipaleita niin että mehu irtoaa ja mintusta lähtevät aromit leviämään.

4. Lisää raparperisiirappia ja täytä lasi jäillä. Sekoita lusikalla ja kaada soodavettä päälle.

5. Koristele raparperikuoriviipaleella tai mintunlehdillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti