Tarte aux abricots - Ranskalainen aprikoosipaistos

sunnuntai 28. kesäkuuta 2020



Ranskalaiset ovat mestareita tekemään hedelmäpaistoksia, jotka eivät ole liian imeliä. Siksi käytän mielelläni ranskalaisia reseptejä, kun joskus tekee mieli hedelmäjälkkäriä. Tämänkertainen ohje löytyi Marmiton-sivustolta. Uskon, että tulet ihastumaan tähän helppotekoiseen ja suussa sulavaan paistokseen. Aprikoosien maku muuttuu uunissa hieman hillomaiseksi.
Täytteseen tulee tomusokeria hienon sokerin sijaan ja hieman mantelijauhoja. Teet tämän paistoksen todella nopeasti, jos sinulla on valmistaikina pakastimessa ... sitä kannattaa muuten aina olla. Yritä etsiä käsiisi mahdollisimman makeita ja pehmeitä aprikooseja (itse pidän niitä huoneenlämmössä pari päivää), niin lopputulos on jumalainen ... ja voit vähentää sokerimäärää. Vähensin vahingossa sokeria, silmälasit kun olivat hukassa. Mutta paistos oli kuitenkin tarpeeksi makea meidän makuumme. Aprikoosipaistosta tarjoillaan kylmänä ja se maistuu parhaalta seuraavana päivänä, kun se on ollut yön yli jääkaapissa.




Ainekset yhteen paistokseen:

1 paketti valmista voitaikinaa/murotaikinaa

noin 600 g oikein kypsiä aprikooseja
2 kananmunaa
2 dl crème fraîchea
150 g tomusokeria (käytin 100 g)
1-2 tl vaniljauutetta
5 rkl mantelijauhoja




1. Lämmitä uuni 210 asteeseen. Voitele piirakkavuoka, jonka halkaisija on 22 cm.

2. Painele sulanut taikina vuokaan ja reunoihin. Halkaise aprikoosit, poista kivi ja aseta puolikkaat tiiviisti taikainan päälle. Halkaistu pinta tulee ylöspäin. Esipaista uunissa 10 minuuttia.

3. Sinä aikana: sekoita kananmunat, tomusokeri, vanilja, mantelijauhot ja ranskankerma.

4. Ota vuoka uunista ja kaada munaseos aprikoosien päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia.

5. Anna paistoksen levätä 5 minuuttia sammutetussa uunissa. Jäähdytä kunnolla ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään. Silloin saat nauttia ihanan mehukkaasta paistoksesta!

Bon appétit!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti