RobinsonMicken superhyvät kalapullat

torstai 14. toukokuuta 2020Ahvenanmaalainen kokki Micke Björklund on varmaan tuttu melkein kaikille ruoanlaitosta kiinnostuneille. Monet muistavat hänet Strömsö-ohjelman kokkina. Micke omistaa Smakbyn (ravintolakonsepti Ahvenanmaalla) ja ravintola Hejmin Vaasassa. Aikaisemmin hän on voittanut Vuoden kokkikisan kerran Ruotsissa ja kerran Suomessa. Arvokkaissa Bocuse d'Or maailmanmestaruuskilpailuissa hän sijoittui viidenneksi. Aikamoinen kokki siis. Micke itse sanoo että hän rakastaa kilpailemista ja tällä hetkellä hän on mukana Ruotsin Robinsonissa Fidjillä. Ohjelma esitetään parhaillaan Svt4-kanavalla. Mickeltä lähti pari etuhammasta viime kilpailussa, mutta se ei miehen vauhtia haitannut ja hän selätti kaikki muut viime kilpailussa. Kaikki kilpailijat rakastavat Mickeä; hän on nöyrä, iloinen ja tekee kaikille gourmet-ruokaa kookoksesta ja cassavasta. Micke on kirjoittanut liudan keittokirjoja ja äskettäin hän on myös oppinut käyttämään Instagramia. Sen lisäksi hänellä on Youtube-kanava, missä hän opettaa tekemään helppoja herkkuruokia. Juuri sieltä poimin tämän herkullisen kalapullareseptin. Pullien koostumus on täydellinen ja paistaminen on todella helppoa. Yhteen satsiin pullia (20-30) tarvitset:

noin kilon verran kalafilettä, valkoista kalaa kuten haukea tai turskaa (käytin haukea)
1 rkl suolaa
hieman rääppeitä savustetusta lohesta
1 hienonnettu keltasipuli, hienonna se juuri ennen käyttöä, koska muuten färssin maku on kitkerä
mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
3 rkl tilliä, hienonnettua
voita paistamiseen


Tee näin:

1. Leikkaa fileet paloiksi ja suolaa ne yhdellä ruokalusikallisella suolaa noin 10 minuuttia.
2. Laita palat monitoimikoneeseen ja surauta pari minuuttia. Lisää sipuli ja lohenpalat. Anna koneen käydä pari minuuttia ja kaada sitten vähitellen kermaa sekaan koneen käydessä.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja viimeiseksi tilli. Aja suht'koht sileäksi massaksi, muttei liian kauan. Mausta pippurilla ja lisää suolaa tarpeen vaatiessa.
4. Sulata voi paistinpannulla. Täytä pieni kippo kylmällä vedellä ja kasta ruokalusikka siihen joka kerta ennen kuin otat nokareen färssiä. Näin pulla irtoaa lusikasta helposti. Paista pullia keskilämmöllä pari-kolme minuuttia per puoli.

Tarjoile kalapullat kylminä tai lämpiminä tartarkastikkeella tai sitruunamajoneesilla. Kuvan oranssinvärinen kastike on srirachamajoneesi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti