Ananas muuttuu upean makuiseksi grillissä. Hieman murskattua mustapippuria päälle ja helppotekoinen mascarponemousse kylkeen, niin herkullinen jälkiruoka on valmis. Ohjeen löysin K-ruoka lehdestä. Tein muutaman muutoksen ohjeeseen ja ne löytyvät sulkujen sisältä.
4 annosta:
1 tuore ananas
4 (8) mustapippuria jauhettuna/murskattuna
Mascarponemousse:
1/2 vaniljatankoa (vaniljauutetta)
1 dl kermaa (maustamatonta jugurttia)
250 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria (1/2 dl tomusokeria + vaahterasiirappia)
1/4 ruukku sitruunamelissaa (minttua)
1. Paahda pippurit nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla. Jauha pippurit hienoksi morttelissa.
2. Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuunnassa. Raaputa tangon sisäpuolelta vaniljansiemenet talteen.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
4. Laita mascarpone, tomusokeri ja vaniljansiemenet kulhoon ja sekoita hyvin. Ohenna mascarponemassa kermavaahdolla. Laita kylmään maustumaan.
5. Halkaise ananas kuorineen pituussuunnassa 4 osaan ja poista kova keskiosa.
6. Grillaa maksimiteholla 2-3 minuuttia per puoli tai kunnes ananaslohkojen pinnoissa on hyvä väri.
7. Nosta ananaslohkot tarjoiluastialle. Ripottele päälle jauhettua pippuria ja sitruunamelissan lehtiä kokonaisina. Tarjoa mascarponemoussen kanssa. (Makeat kirsikat ja mascarponemousse on myös superherkullinen yhdistelmä.)
2. Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuunnassa. Raaputa tangon sisäpuolelta vaniljansiemenet talteen.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
4. Laita mascarpone, tomusokeri ja vaniljansiemenet kulhoon ja sekoita hyvin. Ohenna mascarponemassa kermavaahdolla. Laita kylmään maustumaan.
5. Halkaise ananas kuorineen pituussuunnassa 4 osaan ja poista kova keskiosa.
6. Grillaa maksimiteholla 2-3 minuuttia per puoli tai kunnes ananaslohkojen pinnoissa on hyvä väri.
7. Nosta ananaslohkot tarjoiluastialle. Ripottele päälle jauhettua pippuria ja sitruunamelissan lehtiä kokonaisina. Tarjoa mascarponemoussen kanssa. (Makeat kirsikat ja mascarponemousse on myös superherkullinen yhdistelmä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti