Tahmea teriyaki-munakoiso

tiistai 27. helmikuuta 2018


Jamie Oliverin kirja "5 aineksen ateriat" on mainio opus. Sieltä nappasin tämänkin reseptin. Tein siihen tosin pieniä muutoksia. Valtavan herkullista siitä joka tapauksessa tuli. Nautimme tätä ruokaa alkuruokana, mutta se on aika täyttävää ja saattaisi sopia paremmin vegetaariseksi pääruoaksi. Munakoiso, kevätsipuli, chili, pähkinä ja teriyaki/hoisinkastike yhdistelmä on todella onnistunut. Siis kaikille aasialaistyylisistä ruoista tykkääville. Nopea herkku kaiken lisäksi. Valokuvauksen aikana se ehti tietysti jäähtyä, mutta itse asiassa vihannesruoat ovat usein hiukan haaleina paremman makuisia. Jamien kirjalla on monta hyvää puolta: kauniita, helppoja ja ravinnerikkaita reseptejä missä nerokkaat yhdistelmät vain viidestä ainesosasta ovat pääosassa. Kaikki reseptit valmistuvat alle puolessa tunnissa. Loistokirja!

2 annosta:

1 iso munakoiso 400 g (käytin 1,5)
4 kevätsipulia
1 tuore punainen ja keltainen chilipaprika
20 g suolattomia maapähkinöitä (käytin suolaisia)
2 rkl teriyakikastiketta (käytin hoisinkastiketta)



1. Laita halkaisijaltaan 26 senttimetrin tarttumattomaksi käsitelty paistinpannu korkealle lämmölle ja kaada sille 2,5 dl vettä (mielestäni 1,5 dl riittää). Puolita munakoiso pituussuunnassa ja tee puolikkaiden pintaan muutama viilto. Aseta puolikkaat pannulle leikkuupuoli alaspäin ja lisää maun mukaan merisuolaa sekä mustapippuria. Peitä pannu ja kypsennä munakoisoviipaleita 10 minuuttia kunnes neste haihtuu ja alkaa tiristä.

2. Siisti kevätsipulit tällä välin. Leikkaa valkoiset osat vinottain kolmen senttimetrin pituisiksi paloiksi ja laita ne sivuun. Poista chilipaprikoiden siemenet ja suikaloi loput ohuesti pituussunnassa kevätsipuleiden vihreän osan kera. Laita molempien suikaleet kulhoon jääkylmään veteen rapeutumaan.

3. Kun munakoisopannulta kuuluu tirisemistä, lisää sekoittaen yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, kevätsipulin valkoiset osat ja maapähkinät pannulle. Lisää tilkka vettä kahden minuutin kuluttua, valuta teriyakikastike joukkoon ja vähennä lämpö miedoksi. Käännä munakoisopuolikkaat, ravista pannua ja anna ainesten muuttua tahmeiksi muutaman minuutin ajan. Ripottele lopuksi valutetut kevätsipulin vihreät osat sekä chilipaprikasuikaleet päälle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti