Sinisimpukat tomaattikastikkeessa

keskiviikko 14. helmikuuta 2018Jos rakkaasi rakastaa simpukoita (sinun lisäksesi), voisit yllättää hänet tällä nopealla ja helpolla sinisimpukkakeitoksella. Tällä kertaa laitoin sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, yrttejä, valkoviiniä ja kalafondia kastikkeeseen. Voit tietysti sommitella omannäköisesi kastikkeen yhtä hyvin. Talvella tuoreita sinisimpukoita on aika hyvin tarjolla kaupoissa. Muista kopauttaa aukinaisia simpukoita pöytää vasten ennen keittämistä. Elleivät sulje suutaan, heitä ne pois. Parasta on keittää ne ostopäivänä, niin eivät ehdi pilaantua. Tästä satsista tulee alkuruoka neljälle tai pääruoka kahdelle. Muista tarjoilla rapeankuorista hyvää leipää simpukoiden kanssa. Ja ehkä lasillinen kuivaa valkoviiniä, esimerkiksi Rieslingiä.

Ainekset:
noin 1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 keltasipuli, hienonnettuna
2 murskattua valkosipulin kynttä
öljyä 
laakerinlehti
hieman kalafondia/suolaa
puolikas tölkki tomaattimurskaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
yrttejä
mustapippuria


1. Huuhtele ja puhdista simpukat. Kopauta aukinaisia simpukoita pöytää vasten ja tarkista että ne sulkeutuvat. Elleivät sitä tee, niin heitä menemään.

2. Lämmitä hieman öljyä kasarissa ja freesaa sipuli ja valkosipuli, ehkä vähän kuivattua timjamiakin. Lisää laakerinlehti, tomaattimurska, valkoviini ja kiehauta. Sekoita mukaan hieman kalafondia/suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.

3. Kun kastike on kiehunut pari minuuttia, kaada simpukat kastikkeeseen ja laita kansi päälle. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes ne aukenevat. Ravista kattila välillä. Sinisimpukoista tulee sitkeitä jos kiehuvat liian kauan. Koristele tuoreilla yrteillä.

Aikaisemmat aasialais-tyyliset sairaan hyvät simpukkaruokani löytyvät seuraavien linkkien takana:

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/11/aasialaiset-simpukat-rapea-kuha.html

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/02/kookoscurrysimpukat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti