Mausteiset kukkakaalinnuput

perjantai 16. helmikuuta 2018



Kukkakaalista saa loihdittua monenlaista herkullista ja terveellistä ruokaa: kukkakaaliriisiä (raaka), keittoja ja gratiineja, muusia ja soseita, pizzapohjia, kokonaisena uunissa paistettuna, viipaleina grillattuna jne. Nämä nuput menivät uuniin ja kastikkeeseen laitoin aika paljon kurkumaa, joka antoi nätin keltaisen värin kukkakaaleille. En suunnitellut kastikkeen sisältöä etukäteen; lisäsin vähitellen aineksia ja "reseptin" määrät ovat siksi vähän sinne päin. Maista välillä ja lisää omia suosikkimausteitasi. Ruoasta tuli todella herkullista: sopiva yhdistelmä suolaista ja makeaa ja meidän makuumme sopivan tulista. Uusi helppo vihannesruoka, jota varmasti teen uudestaan! Selvä voittaja! 

1 iso kukkakaali
2-3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl sriracha-kastiketta
1/2-1 rkl jauhettua kurkumaa
3-4 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl soijaa

1. Leikkasin kukkakaalinnuput irti varresta aika pieniksi paloiksi. Käytin myös vihreät kauniit ja terveelliset lehdet. Varren pilkoin koiran puuroon.

2. Sekoitin kastikkeen kaikki ainekset ja maistoin välillä. Lisäsin siihen kukkakaalit ja sekoitin kunnolla. Kaadoin kaiken uunipellille. Siellä nuput saivat marinoitua kastikkeessa noin 15 minuuttia ennen kuin laitoin pellin 200-225 asteiseen uuniin. Saat parhaan tuloksen elleivät kukinnot koske toisiinsa pellillä. Sillä aikaa wokkasin nopeasti vihreät lehdet, jotta ne pehmenivät hieman. Jos lehdet mahtuvat mukaan pellille pääset vähemmällä vaivalla. 15 minuutin jälkeen kukkakaalit olivat valmiit syötäväksi.










Rakastan kukkakaalia kaikissa muodoissa ja blogista löytyy aikaisempia kokkailuja kukkakaalista seuraavien linkkien takana. Voin lämpimästi suositella niitä kaikkia!





Nautinnollista viikonloppua missä ikinä vietätkin sitä! 


6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, kuulostaa tosi herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kanelityttö! Helppo, herkullinen, aika terveellinen ja kaunis. Voiko muuta vaatia?

      Poista
  2. Uunissa paahdettu kukkakaali on niin hyvää. Kesällä tulee varsinkin käytettyä paljon kukkakaalia, näin talvella vähemmän. Tuo mausteseos on hyvän kuuloinen, pitääpä kokeilla pian. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Lykkään kurkumaa sekä juomiin että ruokiin. Ainoa haittapuoli on se keltainen väri, joka tarttuu joka paikkaan kun on huolimaton. Kukkakaalihan on hieman pliisu itsessään mutta muuttuu Tuhkimosta prinsessaksi pienen maustekäsittelyn jälkeen!

      Poista
  3. Oijoijoi! Rakastan tällä tavalla laitettua kukkista, nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin! Voin popsia sitä aamuin illoin ja siltä väliltäkin!

      Poista