Gaspacho - meloni, kookos, lime

keskiviikko 16. elokuuta 2017


Haluaisitko yllättää vieraasi hiukan erilaisella gaspacholla? Löysin tämän reseptin ranskalaisesta ruokablogista ja tunsin heti että tätä täytyy tehdä! Ja kaiken lisäksi minulla oli kellari täynnä kaikenlaisia meloneja, joita olin hamstrannut kokeilemistarkoituksessa. Tämä gaspacho on nopea ja helppo, koska blenderi tekee kaiken työn. Säästin osan gaspachosta jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta tekstuuri ja maku eivät ikävä kyllä tykänneet siitä. Tarjoile siis gaspacho heti freessinä blenderistä  niin maut ovat parhaimmillaan!

Kuuteen alkuruokalasilliseen tarvitset:
1 pieni meloni, vesimeloni ei käy tähän
1 pieni sipuli
1/2 valkosipulin kynsi
250 g kookosmaitoa
2 limeä, mehu ja raastettu kuori
suolaa, pippuria, mietoa chilipulveria

Raasta limen kuori ja purista mehu. Leikkaa meloni ja sipuli paloiksi. Raasta valkosipuli. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta noin minuutin verran kiihtyvällä nopeudella, kunnes tekstuurista tulee sileä ja moussemainen. Tarjoile heti ja koristele limen raastetulla kuoreella. 

Kommentti: Melonin liha saa mielellään olla kylmää. Käytin kahta eri  vaaleata melonilajiketta. Jos  haluat keltaisemman gaspachon, niin valitset oranssinvärisen melonin. Kookosmaitokin saa olla kylmää, niin saat viileän ja freesin gaspachon. Maut todella istuivat tässä aivan ihanassa pienessä gaspachoaperitiivissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti