UUNIPAAHDETTUJA VIHANNEKSIA JA SIENIÄ

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Olen aika hyvä unohtamaan mitä ruokakellarissani on. Sehän tarkoittaa sitä, että joko ilahtuu tai tulee surulliseksi, kun menee tarkastuskäynnille...tällä kertaa eka vaihtoehto, koska löysin hyvässä kunnossa olevia perunoita, juuriselleriä ja raitajuuria. Päätin loihtia helpon ja maukkaan uuniruoan periaatteella kaikki yhdelle pellille. Pakastimesta löytyi pussi itse keräämiäni kantarelleja ja piste i:n päälle: verannalla talvehtineen ranskalaisen rakuunan varret lehtineen.

Ainekset:
8 perunaa
3 raitajuurta
pala juuriselleriä
2 punasipulia
1-2 kevätsipulia
2 valkosipulin kynttä (ekstra voimakkaita, löytyi kaupasta)
1 litra kantarelleja/muita sieniä
lipstikkasuolaa
sormisuolaa
valkopippuria
tuoretta ranskalaista rakuunaa tai timjamia ja rosmariinia
oliiviöljyä
balsamicoa tarjoiluun
1. Leikkaa perunat lohkoiksi. Älä kuori. Kuori raitajuuret, juuriselleri ja punasipulit ja leikkaa nekin lohkoiksi. Paloittele kevätsipulit ja leikkaa ohuita siivuja valkosipulista.
2. Kaada kaikki uunipellille ja sirottele päälle suolaa, valkopippuria ja oliiviöljyä. Sekoita. Lisää sienet viimeiseksi. Jos käytät pakastettuja niin poista ylimääräinen vesi puristamalla. Lisää suolaa. Uunivihannekset tarvitsevat enemmän suolaa kuin ehkä uskoisi. Lisää hiukan oliiviöljyä. Sirottele viimeiseksi päälle valitsemasi yrtit. Myös kuivatut yrtit sopivat tähän. 
3. Siirrä uunipelti 200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Viimeiset 5 minuuttia kannattaa vaihtaa ylälämpöön niin vihannekset saavat kauniimman värin.
4. Jokainen syöjä voi itse lisätä vähän balsamicoa annoksensa päälle, jos haluaa. Lisää tuoreita yrttejä. Sormisuola ja pieni loraus oliiviöljyä voi olla tarpeen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti