UUNIPAAHDETTU KUKKAKAALI RAS EL HANOUTILLA

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Tämän näköinen on vihannesmyyjän pää! Ras el hanout tarkoittaa nimittäin just sitä. Tämä maustesekoitus sisältää tavallisesti muskottipähkinää, fenkolin siemeniä, neilikkaa, kanelia, kurkumaa, chiliä, inkivääriä, mustapippuria, laakerinlehtiä, ruusun terälehtiä ja laventelin kukkia. Jokaisella maustekauppiaalla Marokossa on oma sekoituksensa. Ja perheillä omansa! Ras el hanoutia käytetään laajalti Maghrebissa (Marokko, Algeria ja Tunisia). Tuoksu on jouluinen, mutta mauste sopii käytettäväksi kaikkina vuodenaikoina lammas- ja kanaruokiin, couscousiin ja marinadeihin mm. Ihana tuoksu leijailee keittiössä uunivaiheen aikana!

Ainekset neljälle:
1 kukkakaali, jossa ovat jäljellä vihreät lehdet, huuhdeltu
1 tl suolaa + enemmän maustamiseen
noin 2 litraa vettä tai maitoa
noin 0,8 dl (1/3 cup) gheeta=kirkastettu voi (löytyy valmiina purkissa)
4 tl ras el hanoutia
suolaa (runsaasti)

1. Laita kukkakaali isoon kattilaan ja lisää suolaa ja maitoa/vettä niin paljon että kukkakaali peittyy. Käytin noin fifty fifty. Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeä. Kun kattila on jäähtynyt siirrä se sisältöineen jääkaappiin/ruokakellariin yöksi.
2. Seuraavana päivänä: laita uunilämpö 225 asteelle. Pyyhi kukkakaali kuivaksi talouspaperilla. Voit käyttää keitettyä nestettä muuhun ruoanlaittoon, jos haluat. Siirrä kukkakaali vuokaan leivin-/voipaperin päälle ja voitele pää hyvin voilla. Levitä ras el hanout-maustetta tasaisesti ja lopuksi runsaasti suolaa.
3. Paketoi alaosa (vihreät lehdet) paperiin mutta jätä pää paljaaksi. Paahda uunissa noin 30 minuuttia kunnes pinta on tumman keltainen. Tarjoile lämpimänä tai haaleana. Suosittelen viime mainittua.

Tämä resepti on peräisin Buenos Airesista. Ravintoloitsija Tomás Kalika on vuorossaan törmännyt siihen Eyal Shanin opissa Israelissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti