RAVINTOLA KARU IZAKAYA, TURKU

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017


Japanilainen, pieni, intiimi ja trendikäs ravintola, joka avasi ovensa 2013. Tunnet itsesi tervetulleeksi heti, kun astut sisään ravintolaan. Izakaya on japania ja tarkoittaa maanläheistä ja rentoa paikkaa, jossa voi nauttia viiniä sekä syödä hyvää ruokaa. Karun erikoisuudet ovat sushi kaikissa muodoissa ja izakaya-annokset. Sattumalta olen syönyt Karussa kahtena iltana kuukauden sisällä ja olen enemmän kuin tyytyväinen sekä ruokaan että palveluun!

Ensimmäisellä kerralla kokeilimme lyhyempää maistelumenuta (Menu Mijikai) ennen teatteriesitystä. Karun viinit tulevat pientuottajilta. Suurin osa ovat luonnonmukaisesti ja biodynaamisesti valmistettuja. Valitsimme Valldolina Brut Nature Cavan juomaksi. Se tulee Kataloniasta ja tuoksu on kevyt; maku on kuiva ja hienostunut. Sopii hyvin maustettuihin ruokiin. Löytyy Alkon valikoimasta.
Maistelumenun ensimmäinen osio koostui kolmesta lämpimästä ruoasta: 1) Softshell sliders, täytteenä pehmeäkuorista taskurapua, cantaloupe melonia ja yrttisalsaa. Suli suuhun ja oli ylivoimaisesti paras näistä kolmesta. Raikasta ja kaunista. 2) Friteerattuja tiikeriravunpyrstöjä ja savunmakuista majoneesia. Tässä annoksessa majo oli voittaja, aivan ihanan makuinen. 3) Teriyakiglaseeratut ribsit olivat hyviä, mutta jäimme kaipaamaan hiukan enemmän tulisuutta.
Sitten seurasi kylmä osio eli sushi-lajitelma: nigiri susheja ja maki paloja. Todella kauniisti tarjoiltu.

Nigireistä löytyi lohta, tonnikalaa, kampasimpukkaa ja naudan filettä. Tuoretta, hyvin tehtyä, ilo silmälle ja (liian) paljon syötävää.

Jälkiruokana oli Karu-vohveli: vohvelia, banaani-aprikoosi chutney, aprikoosigeeliä, maapähkinävoimoussea ja riisisuklaata. Suolaista ja makeaa, mistä  yhdistelmästä minä pidän jälkiruoissa. Onnistunut päätös illalliselle.


Toisella käynnillä valitsimme à la carte-listalta. Valintani osui mietinnän jälkeen Ramen-keittoon. Nuudeleita ja päivän vihanneksia Misoliemessä ja lisäksi ylikypsää porsaankylkeä. Liemen valmistaminen vie kuulemma aikaa: keitetään ainakin 3 päivää ja tavallisesti otetaan osa valmiista liemestä mukaan, kun tehdään uusi satsi lientä. Siis samalla tavalla kuin tehdään hapantaikinaa. Keittoa oli runsaasti ja maku oli täydellinen. Possu oli tietysti aika rasvaista, mutta se nyt ei tullut yllätyksenä!


Mieheni valitsi Yin & Yang sashimin, joka koostui tonnikalasta xo-kastikkeella ja valkosipulilla sekä hamachista sitrus-, inkiväärikastikkeella ja retikalla. Ulkonäkö oli elegantti ja makukombot olivat kuulemma täydellisiä.


Hänen toinen annoksensa oli tuplafriteerattua kanaa korealaisella chiliglaseerauksella. Sain maistaa ja täytyy myöntää että, vaikka en ole friteerattujen ruokien ystävä, chiliglaseeraus teki tehtävänsä: se oli sopivasti tuju ja liitto kanan kanssa oli onnistunut.

Saimme samantyypistä jälkiruokaa kuin ensimmäisellä visiitillä.  Lautasesta huomasi, että kevät oli saapunut kukkien muodossa. Niin kaunista ja herkullista!

www.ravintolakaru.fi
Aurakatu 3, Turku


P.S. Karu järjestää myös sushi-kursseja: yksi vasta-aloittelijoille ja toinen, joka painottuu leikkuutekniikoihin, estetiikkaan ja uusiin raaka-aineisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti