GOÛT DE FRANCE 21/3/2017, RAVINTOLA 4 VUODENAIKAA, TAMPERE

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017


Goût de France/Good France järjestettiin kolmatta kertaa peräkkäin tänä vuonna. Suomesta oli mukana 15 ravintolaa kahdeksasta eri kaupungista. Ideana on luoda yhdeksi illaksi menu, jossa ranskalaiset vaikutteet yhdistyvät paikalliseen ruokaan. 2000 kokkia 5 mantereella osallistui tänä vuonna. Tampereella chef de cuisine Juho Rajamäki ja ravintoloitsija Yoni Ichtertz ravintolasta 4 vuodenaikaa, olivat laatineet loistokkaan ranskalaisen menun paikallisista raaka-aineista. Tämän vuoden teemaan kuului runsas kasvisten käyttö, kestävän kehityksen esilletuominen sekä vähäisempi määrä suolaa, sokeria ja rasvaa. Minulla oli tilaisuus osallistua ranskalaiseen gastronomia-iltaan ja tässä illan menu ja kuvia annoksista kommenteineen.Raikas kurkkukeitto makeahkolla jugurttisorbetilla höystettynä sai kunnian aloittaa illan kevyen Pouilly-viinin kera. 

Peuratartaria ja lakkaa eri muodoissa nautittiin hyvän Saint-Émilion Grand Cru-punaviinin kanssa.

Näsijärven ahventa, omenaa ja porkkanaa. Tämä oli suosikkini. Fantastinen omena-porkkana pyree, joka suli suuhun.Tämän annoksen kyytipoika oli mielenkiintoinen ja monivivahteinen valkoviini "Clisson".

Ranskalaisia juustoja ja kvitteniä. Kvittenmarmelaadi (oranssi tanko) oli piste juustojen päälle: ei liian makea vaan just sopiva. "Pineau des Charentes 10 yrs" on väkevä viini, joka kuuluu vins de liqueur -ryhmään. Rypälemehun käyminen estetään lisäämällä siihen konjakkia. Fantastinen jälkiruokaviini.

Tyrniä ja salaatti makeista yrteistä. Ilman muuta illan kaunein annos, jossa makeankirpeä tyrnisorbetti muodosti täydellisen makukombon raikkaan yrttisalaatin höystämänä.

Mustaherukkasoufflé oli hieno päätös: ei liian makea, mikä oli hyvä, koska cassisliköörihän sisältää aika paljon sokeria.

Nautimme kaikilla aisteilla illallisesta viinipaketteineen. Saimme myös tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Ravintolalla 4 vuodenaikaa Tampereella oli ainoastaan 30 paikkaa tarjota, joten kannattaa varata heti ensi vuonna, kun päivämäärä selviää. 4 vuodenaikaa löytyy Kauppahallista ja toimii kaupungin ehdottomasti parhaana lounasravintolana. Normaalisti suljettu iltaisin. Voin suositella ravintolan catering-palvelua: olemme käyttäneet sitä pari kertaa ja tyytyväisyys oli 110 prosenttista!

www.4vuodenaikaa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti