KVINOAPAPRIKAT

perjantai 17. helmikuuta 2017



Aina, kun löydän halpoja ja hyväkuntoisia paprikoita, ostan niitä roppakaupalla. Ovat niin piristävän näköisiä ja helppoja täyttää kaikella syömiskelpoisella. Tällä kertaa täytteestä löytyy kvinoaa, sipulia, valkosipulia, yrttejä ja hiukan wasabituorejuustoa, joka oli unohtunut jääkaappiin. Valitsen tavallisesti punaisia paprikoita, mutta keltaisetkin kelpaavat. Kauniita kaikki.

Ainekset:
4 paprikaa puolikkaina
noin 2 dl keittämätöntä kvinoaa (käytin punaista luomukvinoaa, mutta valkoinen/musta sopii tietysti yhtä hyvin)
noin 4 dl vettä
1 iso keltasipuli
1-3 valkosipulin kynttä
yrttisekoitusta, tuoretta tai kuivattua
1 kasviliemikuutio
suosikkituorejuusta
raastettua juustoa jos haluaa
mustapippuria

Freesa hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Laita mukaan kuivatut yrtit, jos käytät niitä. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua noin 10 minuuttia kunnes kvinoa on melkein kypsää. Voit joutua lisäämään tai kaatamaan pois lientä...kvinoan on oltava aika kuivaa. Sekoita mukaan tuoreet yrtit ja tuorejuusto. Ehkä hiukan kevätsipulia värin vuoksi. Täytä paprikapuolikkaat (esikypsensin niitä uunissa: 225 astetta, 5-10 minuuttia) täytteellä ja raasta hiukan juustoa päälle, jos haluat. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Mielestäni paprikat saavat olla hiukan al dente, mutta jos haluat niistä oikein pehmeitä niin anna olla uunissa pitempään.


Söimme paprikat aasialaisen lohen kanssa. Molemmat tosi hyviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti