GINO - ITALIALAINEN JÄLKIRUOKA

tiistai 28. helmikuuta 2017




Nopea, suussasulava, raikas hedelmä-/marjajälkiruoka, joka sopii parhaiten vaniljajäätelön kanssa. Suklaa palaa helposti kuumassa uunissa, joten valvo jälkkäriä koko ajan. Alkuperäisessä reseptissä käytetään valkosuklaata, mutta olen myös testannut 70% tumman suklaan kanssa (italialaiset paheksuvat). Suosittelen valkosuklaata, jos haluaa makeamman jälkkärin; tumma suklaa tekee siitä hiukan terveellisemmän. Tein tätä ystävien luona eikä minulla ollut kameraa matkassa, siispä mobiilikuvat saavat kelvata tämän kerran.


Valitse suosikkihedelmiä ja -marjoja tai ota mitä löytyy kotoa: kiwi, mansikka, ananas, banaani, mango, vadelma jne.

Ainekset 4-6 hengelle:
200 g valkosuklaata (mieluummin jääkaappikylmänä, helpompi raastaa)
1 litra mansikoita
4 kiwiä
2 kypsää mangoa
1/2 litra mustikoita (mieluummin tuoreita)

Lisäksi:
vaniljajäätelöä (maustettuna suklaamurskalla)



1. Laita uuni päälle: 275 astetta ylälämpö. Raasta suklaa karkeaksi.  Kuori ja viipaloi kiwit ja mangot. Puolita mansikat.
2. Levitä hedelmät ja marjat tasaisesti 4-6 uunikestävälle vadille tai isommalle vadille. Ripottele raastettu suklaa päälle.
3. Aseta lautaset uunin yläosaan. Gratinoi 2-4 minuuttia kunnes suklaa on sulanut, varo ettei se pala. Tarjoile heti jäätelön kera.



Suklaa melkein paloi mutta eipä häirinnyt makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti