Vietnamilaiset ankanrinnat - aasialainen pääsiäispöytä

tiistai 6. huhtikuuta 2021

 

Ankka kaikissa muodoissaan kuuluu perheemme suosikkeihin. Ankanrinnat valmistuvat vaivattomasti, mutta kokonainen ankkakin on varteenotettava vaihtoehto. Eikä lainkaan vaikeaa. Täältä löytyy erinomainen glaseeratun ankan ohje, jota itse asiassa olin suunnitellut tekeväni pääsiäisen kunniaksi. Mutta aasialaisesta kaupasta ei tällä kertaa löytynyt kokonaista ankkaa.  
Ranskalaisessa ohjeessa käytettiin  mustaa vietnamilaista pippuria, joka tulee Phú Quôcista. Vietnamissa käydessäni (muutama vuosi sitten) olin ostanut purkillisen ja niitä riitti vielä tähän ankkaan. Tavallinen musta pippuri käy myös mutta silloin kannattaa lisätä hieman sitrusmehua/sitruskuorta. Viiden mausteen sekoitus löytyy valmiina aasialaisista kaupoista.






Neljälle hengelle tarvitaan:

2 ankanrintaa
2 rkl soijaa
2 tl viiden mausteen sekoitusta (sisältää kaneli-, korianteri-, laakerinlehti-, tähtianis- ja maustepippurijauhetta)
1 maustemitta murskattua mustaapippuria + hieman sitrusmehua tai kuorta (ellei kaapista löydy Phú Quôc-pippuria)
2 rkl hunajaa
1 tl maizenaa
1 tl suolaa
1 rkl riisiviinietikkaa/valkoviinietikkaa
peukalonkokoinen hakattu inkiväärinpala
2 murskattua valkosipulinkynttä

1. Marinadi: Sekoita maizena soijakastikkeeseen. Lisää viinietikka, hunaja, viiden mausteen sekoitus, suola, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita hyvin.

2. Tee ristiviiltoja ankanrintojen nahkaan. Käytä terävää veistä. Katso kuvaa alla.



3. Peitä ankanrinnat marinadilla molemmin puolin. Hiero marinadia ankkaan. Laita rinnat jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi, mieluummin pidempään.

4. Kuumenna paistinpannu ilman öljyä. Kuivaa ankanrinnat marinadista, mutta säästä marinadi glaseerausta varten. Paista ensin nahkapuolelta, alenna heti lämpöä ja paista 2-3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Käännä rinnat ja paista pari minuuttia, niin että niihin tarttuu hieman väriä.

5. Siirrä ankanrinnat uuniin (180 astetta) marinadin kanssa. Valele marinadilla ja paista kunnes sisälämpötila on 54-56 astetta. (Ranskalaiset eivät yleensä käytä ankanrintoja uunissa, mutta mielestäni ankasta tulee parempi uunissa.)

6. Anna lihan levätä hetken ja viipaloi sitten rinnat ja kaada marinadi päälle. Tarjoilin ankan seuraksi mustaa riisiä ja pak choyta misolla, hunajalla ja inkiväärillä.
Tarjolla oli myös omenachilichutneyta.



Tämä ankkaruoka oli osana pääsiäisen aasialaista noutopöytää. Tulevissa postauksissa lisää näitä ruokia. Kurkkusalaatti pähkinöillä ja chilillä löytyy jo blogista, kuten myös korealainen mustekala, millä aloitimme illallisen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti