Onnistunut päähänpisto: Aasialainen karitsanviulu 2.0

torstai 1. huhtikuuta 2021

 

Pakastimeni uumenista löytyi siellä pitkään piileskellyt karitsanviulu ja päätin kokeilla aasialaista vahvaa maustamista. Sekoitin marinadin suosikkiaineksistani ja peitin viulun sekoituksella. Laitoin viulun marinadeineen kylmään 16 tunniksi, ennen kuin koko komeus lähti uuniin paistumaan. Upotin myös läjän valkosipulinkynsiä lihaan. Lammas ja valkosipuli on lyömätön yhdistelmä. Viuluni painoi noin 3 kiloa ja se oli uunissa 2,5 tuntia kunnes sisälämpötila näytti 70 astetta. 65 astetta olisi riittänyt. Mutta maku oli täydellinen. Suositus lampaanviulun sisälämpötilaksi on 60-70 astetta.

Ainekset:
1 karitsanviulu/lampaanviulu (omani painoi 3 kiloa)
valkosipulinkynsiä
suolaa

Marinadi (joka myös toimi kastikkeena):
1 dl rypsiöljyä
1 rkl soijaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl raastettua valkosipulia
1 rkl gochujangtahnaa (korealainen chilitahna)
1,5 rkl osterikastiketta
1,5 rkl riisiviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl mrskattuja korianterin siemeniä
1 rkl ketsuppia
1/2 rkl kalakastiketta
1-2 rkl srirachakastiketta
4 kaffirlimen lehteä, suikaleina

Nämä mitat ovat noin-mittoja, joten maista välillä kun sekoitat marinadin. Mielestäni marinadi saa olla erittäin väkevä antakseen tarpeeksi makua lihalle.

Tee pieniä viiltoja viuluun ja painele niihin valkosipulin paloja ... niin paljon kuin haluat. Hiero suolaa lihaan.

Peitä viulu marinadilla ja siirrä liha kylmään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluummin yön yli. Miten kauemmin sen parempi.

Kuumenna uuni 225 asteeksi. Laita viulu uuniritilälle ja aseta uunipelti sen alapuolelle. Voit  käyttää marinadia kastikkeena valmiille karitsalle. Voit myös sivellä viulua marinadilla paiston aikana. Marinadi on todella herkullinen.

Laita lämpömittari viuluun. 10 minuutin jälkeen vähennä lämpö 125 asteeseen ja anna viulun olla uunissa kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Ota viulu uunista ja anna sen levätä hetki ennen kuin viipaloit sen.


HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti