Pieni mutta hurmaava brunssi puiden siimeksessä

lauantai 25. heinäkuuta 2020Viime viikon helteet tulivat kuin tilauksesta. Olin suunnitellut tarjoilevani pientä brunssia, kun hempeän New Dawn -ruusun kukinta olisi parhaimmillaan. Sopiva päivä oli koittanut ja aurinkoisen kuumana päivänä iso saarni ja paratiisiomenapuu tarjosivat kaipaamamme varjoa. Siirsimme pöytiä ja tuoleja puiden siimekseen ja laitoimme pöydän koreaksi. Päivä jää ikuisesti muistiin monestakin syystä. Kenelläkään ei ollut kiirettä mihinkään ja sopivan musiikin soidessa taustalla nautimme ystävien kanssa täysin siemauksin ruoista ja juomista.
Tässä maksetussa yhteistyöpostauksessa Textilkompani :n kanssa olen käyttänyt laadukkaita Blomus -tuotteita. Valikoimaan kuuluu karahveja, viininjäähdyttimiä, maljakoita, leipäkoreja, suola- ja pippurimyllyjä, pyyhkeitä jne. Blomuksen tuotteissa yhdistyvät ruostumaton teräs ja muut kestävät materiaalit hienon designin merkeissä. Paitsi keittiötuotteita valikoimaan kuuluu mm. lamppuja ja pehmeitä aurinkovuoteita. Kylminä iltoina on ihanaa kietoutua Blomuksen ylellisiin lämmittäviin saaleihin.

Suomessa Blomusta myyvät liikkeet löydät täältä
Brunssipöydällä: 1) Västerbottendippi kasviksilla, 2) Gubbröra laseissa, 3) Paahdettu tomaattisalaatti karamellisoidulla kesäkurpitsapiirakalla, 4) Croissantit ADD:WISEn marmeladeilla, 5) Mustikkamuffinsit, 6) Manchegoviipaleita keltaisella chilihillolla, saksanpähkinöillä ja rosmariinilla, 7) Vaniljakastike- ja mascarponevaahto mansikoilla.
Vaaleanpunaiset villiruusut ovat kuin luotuja Blomuksen kauniiseen vihertävään lasimaljakkoon. Maljakko on käytännöllinen ja yksinkertaisen tyylikäs. Siihen sopivat niin ruusut kuin niittykukat.
Suola- ja pippurimyllyjen designissa on pientä luksusta ja ne sopivat aina koristamaan pöytää.
Leipäkorista löytyy tällä kertaa croissanteja ja saaristolaisleipää. Välillä käytän koria hedelmille, silloin ilman koriin kuuluvaa kangasvuorta.Ihastuin heti dekantointikarahviin, koska yläosassa on kätevä sihti, mihin pohjasakka jää kun dekantoi vanhaa viiniä. Viinin matka jatkuu lasikukan läpi ja samalla se saa sopivasti ilmaa. Karahvi on kaiken lisäksi helppo puhdistaa kun sihtiosa on irrotettava.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu yksinkertainen viininjäähdytin on todella näppärä. Se on vuorattu pienillä pakastetyynyillä ja viini pysyy kiitettävän kauan kylmänä ja raikkaana.Pellava -liinat ja -servetit tulevat Lovely Linenistä.Suosittelen tarjoilemaan Västerbottenkreemiä snapsilaseista; siten jokainen saa oman lasinsa. Kreemiin dipataan raakoja kasviksia ja miksei myös leipää. Kreemi on aika tuhtia tavaraa, joten pieni lasi riittää vallan mainiosti.


Västerbottendippi kasviksilla:
6-8 pientä lasia

1 dl kuohukermaa
150 g raastettua Västerbottenjuustoa

Kiehauta kerma ja vatkaa joukkoon raastettu juusto. Sekoita kunnes juusto on sulautunut täysin kermaan. Mausta suolalla, jos tarve vaatii. Annostele dippi laseihin ja laita kasvikset pystyyn siihen. Käytin varsiselleriä, retiisejä ja uusia porkkanoita.2 kommenttia: