Röstipizza (G)

torstai 2. huhtikuuta 2020
En arvannut että perunasta saa näin ihanan gluteenittoman pohjan pizzalle. Mielettömän hyvä sopivalla täytteellä. Pestyt perunat raastetaan. Se onkin ainoa aikaa vievä momentti, mikäli raastat käsin. Käytä ihmeessä monitoimikonetta, jos sinulta löytyy sellainen. Perunapohja paistetaan ja sitten vasta lisätään täytteet. Valitsin tällä kertaa graavattua lohta, keitettyjä kananmunia, ranskankermaa, kaprista, avokadoa ja rucolaa. Vallan mainio röstipizzapohjan resepti löytyi Perinneruokaaprkl blogista.  Loistoidea pääsiäispöytää varten.

Ainekset pohjaa varten (4 annosta):

8-10 kiinteää perunaa (800 g)
1 sipuli
2 kananmunaa
1 tl suolaa (laitoin enemmän)
1/2 tl mustapippuria (taas laitoin enemmän)

Pese ja raasta perunat raastimen karkeimmalla terällä. Voit halutessasi kuoria perunat (en kuorinut). Käytä monitoimikonetta tähän, jos sinulla on sellainen. Purista raastetusta perunasta kaikki ylimääräinen neste pois puhtaan keittiöliinan avulla. Voit puristaa nesteen myös käsin. Lisää perunaraasteen joukkoon hienonnettu sipuli, kananmunat, suola ja mustapippuri. Sekoita ja levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille. Painele se tasaiseksi pohjaksi. Paista röstipohjaa 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunnes se on kypsä ja saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä hieman.

Täytteet:

150 g ranskankermaa
150 g kylmäsavu-/graavilohta
1 avokado viipaleina
2 keitettyä kananmunaa viipaleina
2 rkl kaprista
2 dl rucolaa
mustapippuria

Alkuperäinen täyte ei sisältänyt avokadoa ja kananmunaa, tilalla oli viipaloitua punasipulia.

Levitä jäähtyneelle pohjalle ranskankermaa. Jatka muilla valitsemillasi täytteillä ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoile röstipizza heti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti