Pellillinen raparperikakkua

sunnuntai 19. huhtikuuta 2020



Käytin pakastimen viimeiset raparperipussukat tähän kanelituoksuiseen murotaikinaiseen raparperikakkuun. Lisäsin myös pakastevadelmia värin vuoksi. Ja kun minä leivon niin resepti ei saa olla liian monimutkainen. Monitoimikone tekee suurimman työn, eli murotaikinan ja loppu on helppoa kuin heinänteko. Resepti, joka tulee Allt om Mat -sivustosta täytti kaikki kriteerit: seupernopea, superhelppo ja superherkullinen! 

Ainekset uunipellilliselle kakkua:

200 g raparperia
(+ hieman vadelmia)
1 rkl hienoa sokeria & 1 rkl kanelia
250 g voita
3 dl hienoa sokeria (laitoin 2,5 dl)
8 dl vehnäjauhoja (otin hieman vähemmän)
2 tlk leivinjauhetta (unohdin tämän, mutta se ei pahemmin vaikuttanut lopputulokseen)
2 tlk vaniljasokeria
3 kananmunaa
1,5 dl maitoa
1 dl luonnonjugurttia

1. Laita uuninlämmöksi 175 astetta. Vuoraa uunipelti (30x40 cm) leivinpaperilla. Pilko raparperi. Sekoita raparperinpaloihin 1 rkl sokeriaja 1 rkl kanelia. Siirrä sivuun.

2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita murotaikinaksi. Ota talteen 3 dl taikinaa ja laita sivuun - tätä murustellaan kakun päälle ennen uuniin menoa.

3. Lisää kananmunat, maito ja jugurtti monitoimikoneeseen. Aja nopeasti kokoon tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina pellille. Laita raparperi tasaisesti taikinan päälle ja murustele sitten loput murotaikinasta (3 dl, joka laitettiin sivuun) päälle.

4. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 20-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa ruutuihin tai kolmioihin.

Toivottavasti maistuu kahvin/teen kanssa tai jälkiruokana!











Tarjoilin kakun kanssa vaniljavispiä, koristeltuna kukkaströsselillä ADD:WISElta ja muutamalla syötävällä kukalla ja mintun lehdillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti