Muhammara ja cashewpesto

tiistai 25. helmikuuta 2020



Tällä kertaa tarjolla kaksi eri -väristä ja -makuista tahnaa, joita voit tarjota koska vain ja minkä kanssa tahansa. Muhammaran löytää yleensä Lähi-idän mezepöydistä. Se koostuu paahdetusta paprikasta, saksanpähkinöistä ja mausteista. Kokeile sitä aamuleivän päällä tai paahdettujen kasvisten kaverina. Cashewpesto sisältää valkosipulia, basilikaa, sitruunamehua ja vettä, muttei juustoa. Nopeatekoinen ja sitä voi nauttia vaikka pastakastikkeena, dippinä tai leivän päällä. Itse käytin sitä lättyjen suolaisena täytteenä. Molemmat tahnat ovat vegaanisia ja olisivat  edukseen brunssipöydässäkin.

Muhammara (resepti on "Andalusian auringossa" -kirjasta)

3 punaista paprikaa
100 g saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi (laitoin kaksi kynttä)
1/2 chiliä (käytin kokonaisen chilin)
1 reilu rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl korianterin siemeniä, jauhettuna
1/2 tl paprikaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl granaattiomenasiirappia (käytin viikunabalsamicoa)
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

1. Paahda paprikat grillissä tai uunissa grillivastuksen alla, kunnes niiden kuoret mustuvat. Anna jäähtyä peitettynä huoneenlämpöisiksi ja vedä kuoret irti.

2. Paahda juustokumina, korianteri ja paprikajauhe pannulla ja sekoita ne öljyyn. Lisää mausteöljy ja loput ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Anna tahnan mielellään maustua kylmässä tunnin verran ennen tarjoilua. Sen rakenne jähmettyy, mitä pidempään sen antaa odottaa.

Samantyylinen herkkutahna kastikeversiona löytyy täältä

https://forrecuisine.blogspot.com/2017/07/minun-salsa-romesconi.html









Cashewpesto

runsas 2 dl cashewpähkinöitä
1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
noin 4,5-5 dl basilikaa, löysästi pakattuna (käytin noin 1/3 mikrosuolaheinää omasta viljelmästä ja 2/3 basilikan lehtiä)
4 rkl oluthiivahiutaleita
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
suolaa
noin 1 dl vettä


Laita pähkinät, valkosipuli, basilika, hiivahiutaleet, sitruunamehu, 1/2 dl vettä ja hieman suolaa monitoimikoneeseen. Surauta sileäksi ja lisää vähitellen vettä tarpeen vaatiessa. Tarkista suola. Peston rakenne muuttuu paksummaksi kylmässä.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti