Loistava kukkakaalipapucurry

perjantai 28. helmikuuta 2020




Onnistuin saamaan aikaiseksi ihanan mausteisen kasviscurryn viime viikonloppuna. Jujuna oli käyttää uunissa paahdettuja kukkakaalinkukintoja. Maustoin ne ensin garam masalamausteella, suolalla ja öljyllä. Sitten laitoin pellin uuniin. Maistelemalla curryä usein tekovaiheessa ja lisäämällä mausteita syntyi suussa sulava ruoka. Voit halutessasi vaihtaa garamin johonkin muuhun jännään maustesekoitukseen.

1 kukkakaali, pilkottuna pieniin osiin
garam masalaa
suolaa
öljyä

Levitä kukkakaalin kukinnot ja muut osat uunipellille ja mausta reilusti garam masalalla ja suolalla. Voitele oliiviöljyllä/rypsiöljyllä
ja laita pelti 225-asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi tai kunnes kukinnot ovat kypsiä.



Curryyn:

3-4 rkl keltaista currytahnaa
1 rkl punaista currytahnaa
4 kpl kaffirlimelehteä
1 iso valkosipulinkynsi, hienonnettu/raastettu
1 banaanisalottisipuli, hienonnettu
pieni pussillinen pakastettuja vihreitä pitkiä papuja/haricots verts 
1 tlk kookosmaitoa
suolaa
limeä
paahdetut kukkakaalin kukinnot

Kuumenna wok- tai paistinpannu keskilämmöllä. Lorauta siihen ruokalusikallinen öljyä ja perään currytahnaa. Aloita pienemmällä määrällä niin pystyt hallitsemaan tulisuutta. Keltainen currytahna on punaista miedompaa. Freesaa minuutin verran koko ajan sekoittaen kunnes tuoksut leijailevat ilmassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka freesaamista toista minuuttia. Lisää pavut ja kaffirlimelehdet. Sekoita koko ajan. Kaada kookosmaito pannuun, sekoita ja anna muhia  noin viisi minuuttia. Tarkista maku ja lisää viimeiseksi paahdetut kukkakaalit ja sekoita. Purista päälle limemehua jos haluat tai tarjoile limelohkoja curryn kanssa. Käytin ainoastaan kukkakaalin kukinnot curryssa, lehdet nautimme salaatissa. Älä missään nimessä heitä niitä roskiin!









Riisi:

Käytin jasmiiniriisiä, jonka ensin peitin kylmällä vedellä 5-10 minuuttia. Sitten heitin veden pois ja huuhtelin riisiä monta kertaa ennen kuin keitin sitä suolatussa vedessä. Valmiiseen riisiin sekoitin herneitä, sitruunan kuorta, tuoretta minttua ja mikrofenkolia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti