Kalkkunatäytteiset paprikat

torstai 16. tammikuuta 2020



Täytetyt paprikat ovat paitsi herkullisia myös muuntautumiskykyisiä. Täytteeseen voi laittaa pelkästään kasvisjämät jääkaapista tai yhdistää kasvikset lihaan, lintuun tai kalaan. Tämä otos on viime kesältä kun löysin kauniita kaksivärisiä paprikoita kaupasta. 

Täältä löytyy hieman toisenlainen resepti, missä paprikat täytetään vegetaarisella kvinoatäytteellä.




Ainekset:

6 paprikaa
400 g jauhettua kalkkunaa/kanaa
2 keltasipulia, hienonnettuina
3 valkosipulinkynttä, raastettuina
pala kukkakaalia, pilkottu
pala kesäkurpitsaa, pilkottu
noin 2 rkl kaprista
(1 chili, hienonnettu)
öljyä
soijaa
1 tlk tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa
(ranskalaista) yrttisekoitusta
raastettua juustoa

1. Esipaahda paprikapuolikkaita 225 asteisessa uunissa 5 minuuttia.

2. Paista jauhelihaa öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, kukkakaali, ksäkurpitsa, chili ja valkosipuli ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää yrttisekoitus, mustapippuri, tomaattimurske, suola ja hieman soijaa. Muista että kaprikset, jotka lisätään myöhemmin, sisältävät aika paljon suolaa. Anna muhia miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia.

3. Lisää kaprikset, tarkista maku ja mausta lisää tarpeen vaatiessa. Täytä paprikapuolikkaat kalkkunaseoksella ja raasta päälle juustoa. Gratinoi 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile vaikka vihreällä salaattipedillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti