Kantarellipasta + viinivinkki

sunnuntai 15. syyskuuta 2019



Kuten olette huomanneet, niin tässä huushollissa ei syödä pastaa kovin usein. Niilä kerroilla käytän yleensä Tervensin valmistamia kikhernepastoja, jotka ovat gluteenittomia ja todella maistuvia. Nyt ostin kuitenkin paketin tuorepastaa, jonka mieto maku sopii erinomaisesti kantarellikastikkeen kaveriksi. 
Sateiden jälkeen metsät ovat täynnä sieniä, joten kipin kapin korin (ja koiran kanssa) metsäretkelle ja sitten tätä herkullista pastakastiketta valmistamaan.
Tämän helpon ja mehevän kantarellipastan resepti löytyy 
 Rosa Viini ja Ruoka -sivustolta ja on nimeltään Sinkun kanttarellipasta … vaikka se riittää aivan mainiosti kahteen annokseen. Sivuston jokaiselle reseptille on ehdotettu mätsäävä viini, mikä on todella tervetullutta, jos itse on epävarma sopivasta viinistä.



Ainekset:

1 paketti tuorepastaa

0,5 l kaantarelleja
1  keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita + 2 rkl öljyä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 tl oreganoa (käytin tuoretta oreganoa ja timjamia)
1 tl suolaa
1 rkl sitruunanmehua
mustapippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Laita syrjään.

2. Leikkaa sipuli ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja lisää sipulit pannulle. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat aromaattisen pehmeitä. Varo polttamasta niitä.

3. Revi puhdistetut kantarellit pienimmiksi paloiksi ja lisää pannulle. Anna kantarellien paistua, kunnes neste on haihtunut.

4. Kaada pannulle valkoviini ja kiehauta muutama minuutti.

5. Sekoita joukkoon kuohukerma ja mausta ripauksella oreganoa ja suolaa. Anna porista vielä muutama minuutti.

6. Lisää joukkoon sitruunamehu.

7. Sekoita kantarellikastike juuri keitetyn pastan kanssa ja ripottele päälle oreganoa (ja timjamia). Lisäsin myös hieman pastan keitinvettä. Tarjoilin uunipaahdettuja tomaatteja lisukkeena, mikä toi kivaa happamuutta ja makeutta kermaiseen ruokaan. Minulla oli sopivasti lehtikaalisipsejä pöydällä, joten lisäsin pari sellaistakin antamaan väriä. Mustapippuria lisäsin vasta valokuvauksen jälkeen.





Viinivalinta osui italialaiseen Il Barone Rossoon. Rypälelajike on Sangiovese ja viini on täyteläinen lempeine, pyöreine tanniineineen. Jälkimaku on maukas, makeahko ja pitkä. Ensimmäinen sipaisu viinistä tuntui jopa liian täyteläiseltä ja voimakkaalta, mutta ajan myötä maku muuttui pehmeämpään suuntaan. Kannattaa avata pullo ainakin puoli tuntia aikaisemmin ja kaataa laseihin valmiiksi odottamaan, niin saat parhaan makuelämyksen. Viini on oiva vaihtoehto pasta- ja liharuoille sekä grilliruoille. Viini on pakattu muovipulloon ja 1 litra maksaa 11 euroa. Löytyy myös hanapakkauksena. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti