Grillattu mustekala, wakamesalaatti ja chilimajo tortillaleivässä

torstai 26. heinäkuuta 2018Viime aikojen helleaallon kourissa olen viettänyt päiväni mukavasti laiturilla, missä voi jopa aistia pieniä tuulen puuskia aika ajoin. Pitkiä uintireissuja ja muutama kajakkiretki ohjelmassa. Assistenttikin tykkää uimisesta ja mamin vahtimisesta namien toivossa. Vähän lukemista isojen puiden alla ja ainoastaan pakolliset ruoanlaitot. Tätä todella maukasta grillattua mustekalaa söimme muutama viikko sitten, kun vielä jaksoin kokata. Lisukkeiden kanssa siitä tuli todella mehevä tortillaleipien täyte. Namnam! Vastustamaton ruoka kaikille mustekala-addikteille.

Tarvitset seuraavat ainekset:
noin 12 kpl pakastettuja kokonaisia mustekaloja lonkeroineen (squid)
tortillaleipiä
wakameleväsalaattia (löytyy aasialaisten kauppojen pakastealtaista, myös tuoreena tietyissä kaupoissa kuten Stockmann)
gochujangmajoneesia

Marinadi mustekaloille:
2 rkl miriniä
2 rkl japanilaista soijaa
1 kuivattu murskattu chili/tuore chili
1 raastettu valkosipulin kynsi
1 rkl misotahnaa
1 rkl valkoviiniä/sakéa
3 rkl ruokaöljyä


1. Puhdista mustekalat. Poista sisälmykset ja pitkä läpinäkyvä luu. Katkaise ja pudista lonkerot. Pyyhi talouspaperilla. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja upota mustekalat ja lonkerot siihen. Laita kylmään ainakin tunniksi.

2. Grillaa mustekaloja kuumalla grillillä muutama minuutti kunnes ne näyttävät pulleilta ja valmiilta. Lonkerot voit grillata vartaassa niin ne on helpompi kääntää. 

3. Sulata pakastettu wakamesalaatti. Sekoita srirachakastiketta tai gochujangtahnaa majoneesin joukkoon oman maun mukaan.

4. Täytä tortilla- tai pitaleipiä mustekalalla, wakamesalaatilla ja chilimajolla.Leikkasin grillatut mustekalat pienempiin paloihin jotta syöminen onnistuisi joten kuten.


Lasillinen hyvin viilennettyä roséviiniä on mitä mainioin ruokajuoma mustekalaruoan kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti