Grillattu lohi ja meloni-villiriisisalaatti

perjantai 13. heinäkuuta 2018
Kevyttä ja raikasta kesäruokaa helteisenä päivänä. Helteet sen kun yltyvät eikä kenelläkään ole nälkää kuin vasta illalla. Onneksi voin pulahtaa mereen kun lystää, muuten en oikein jaksaisi tätä kuumuutta. Tästä jännästä raikkaasta salaatista tuli uusi suosikkini ja grillattu lohi nyt on aina ihanaa. 

Neljälle tarvitset:
800 g lohifilettä
(2 dl valkoviiniä)
1 sitruuna
2 tl murskattuja korianterin/fenkolin siemeniä
savusuolaa
mustapippuria

1. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin kaksinkertaiselle leivinpaperille. Laita paketti folion päälle. Taita leivinpaperin ja folion reunat lohen ympärille. Levitä korianteri/fenkoli fileen päälle. Suolaa ja pippuroi reilulla kädellä. Leikkaa sitruuna ohuisiin siivuihin ja asettele ne lohen päälle. Jos haluat voit lorauttaa päälle valkoviiniä. Minulta se jäi tekemättä.

2. Laita tuplafolio päälle kantena, taita sitten ylä- ja alafolio yhteen, niin että saat paketin. Jätä pieni reikä yläfolioon, niin että höyry pääsee ulos.

3. Jos käytät kaasugrilliä grillaa keskilämmöllä. Jos käytät hiiligrilliä, niin odota kunnes hiilet ovat todella kuumia ja siirrä ne sitten sivuille ja laita lohipaketti keskelle. Grillaa noin 15 minuuttia kannen alla.

Meloni- ja villiriisisalaatti:

200 g villiriisiä
300 g vesimelonia
1 kurkku
1 ruukku korianteria
1 lime, mehu
4 rkl seesamiöljyä
75 g fetajuustoa
mustapippuria

1. Huuhtele riisi ja keitä se kevyesti suolatussa vedessä noin 35 minuuttia, tai paketin ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.

2. Leikkaa vesimeloni ja kurkku kuutioiksi ja sekoita riisin joukkoon. Lisää hienonnettu korianteri, lorauta päälle limemehu ja seesamiöljy ja sekoita. Murustele päälle fetajuustoa ja mustapippuria.

Alkuperäiset reseptit löytyivät Elle mat & vin lehdestä.

Ehkä sinulle on iloa myös näistä lohiresepteistä:

2 kommenttia: