Lohiceviche & tonnikalatartar + ehdotuksia vapuksi

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018



Kauniiden käsien pitelemä lasi sisältää keväisen raikkaan lohicevichen. Paul Svensson teki tämän lohicevichen Strömsö-ohjelmassa noin kymmenen vuotta sitten. Söin sitä ensimmäisen kerran ystävieni vappujuhlissa ja ihastuin makuihin heti. Ceviche on etelä-amerikkalainen säilytystapa, mutta kun tähän cevicheen tulee vihanneksiakin, niin kannattaa nauttia sitä vastavalmistettuna. Paul kutsuukin tätä ceviche expressiksi. Raikkaus tulee kurkusta, mangosta, kevätsipulista ja limemehusta, joka kypsentää lohen. Rasmukselle kiitos käsien lainasta!

Ainekset 4-5 hengelle (muutokseni suluissa):

200 g lohta (melkein 400 g)

1/2 kurkku
1 mango
3 limeä
1 ruukku korianteria (suolaheinää)
1 chili (lemon drop)
1 nippu kevätsipulia
1/4 jäävuorisalaattia (sekoitus mikroversoja, omia)
http://forrecuisine.blogspot.fi/2018/03/maalaisbistron-talvipuutarha.html
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Leikkaa kurkku, mango ja lohi pieniin, tasakokoisiin kuutioihin. Hienonna chili ja korianteri. Suikaloi jäävuorisalaatti ja kevätsipuli. Purista mehu kaikista lime-hedelmistä.

2. Sekoita lohikuutiot ja limemehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna limemehun kypsentää lohta ainakin 2-5 minuuttia ennen kuin lisäät muut ainekset. Lisää hieman oliiviöljyä ja tarkista maku.

3. Annostele laseihin ja viimeistele suikaloidulla salaatilla/mikroversoilla/lehtivihreällä. Vie tarjolle heti.



Tonnikalatartar

Tämä resepti on lähtöisin Epätrendikkäästä ruokablogista 
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2018/01/tonnikalatartar.html
Se kuulosti ja näytti aivan ihanalta, joten päätin tehdä tätä alkuruoaksi pääsiäisenä. Tartar oli kuin olikin mahtavan makuinen vaikka tekemäni tillimajoneesi epäonnistui. Siitä tuli liian löysä ja se ei oikein maistunut tillille. Onneksi tein myös yksinkertaisen wasabimajon ja se vei tonnikalatartarin uusiin korkeuksiin. Ehkä se osittain johtui siitä, että kaikki ruokailijat rakastivat wasabin makua. Maaginen yhdistelmä.

Ainekset neljälle:
400 g tuoretta tonnikalaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 avokado
1 rkl yuzukastiketta/sitruunan tai limen mehua + hieman riisiviinietikkaa

1. Leikkaa tonnikalasta pieniä kuutioita ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla oman makusi mukaan. Anna kalan makuuntua jääkaapissa 1-2 tuntia.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon yuzukastike. Yhdistä ainekset ja muotoile niistä neljä tartarpihviä. Koristele tillillä, rucolan versoilla tai muilla lehtivihreillä.

3. Tarjoile paahtoleivän ja tillimajoneesin/wasabimajoneesin kanssa.
http://forrecuisine.blogspot.fi/2018/04/kalapata-wasabimajoneesilla.html




Viimeiseksi ehdotuksia tarjoiluun näin vapun kynnyksellä. Piknik, brunssi, lounas tai seisova pöytä ... toivottavasti löydät jotain sopivaa alla olevista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti