Täytetty peuranpaistirulla

keskiviikko 15. marraskuuta 2017Muutama viikko sitten löysin pakastimesta peuranpaistin, joka oli kaksi vuotta vanha. Ilmeisesti kannattaisi olla hieman tarkkaavaisempi ja todella käyttää sitä vihkoa, jonka olen hankkinut pakastinkirjanpidolle. Paisti oli vakumipakastettu ja näytti ja tuoksui hyvältä sulatettuna, joten päätin täyttää sen. Otin mitä kotoa löytyi ja peurarullasta tuli mahtavan makuinen. Täältä löytyy aikaisempi resepti täytetystä häränfileestä. Siitä voit lukea, miten leikkasin lihan auki ennen täyttämistä http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/11/haranfileerulla-taytettyna-pestolla.html. Samasta linkistä löytyy myös punaviinikastikkeen ohje. 


Ainekset:
noin 600 g (peuran)paisti
lipstikkasuolaa  
mustapippuria
kuivattuja mustia torvisieniä
chili tuorejuustoa & levityskelpoista vuohenjuustoa, yhteensä noin 1 dl
2 rkl kermaa
tuoretta timjamia ja rosmarinia
2 raastettua valkosipulin kynttä
5 siivua parmankinkkua tai vastaavaa


1. Poista kalvot lihasta. Leikkaa auki paisti, niin että saat suorakulmaisen lihamaton. Suolaa ja pippuroi molemmat puolet. Sekoita huhmareessa jauhetut sienet juustojen, kerman, valkosipulin ja yrttien kanssa. Levitä sekoitus lihalle. Asettele päälle kinkkuviipaleet. Rullaa tiukasti kokoon ja sido narulla.

2. Ruskista rulla joka puolelta. Ruskistin myös muutaman salottisipulin ja lisäsin hieman vettä ja yrttejä ja keitin kokoon. Valelin rullan sillä ennen kuin laitoin sen 125 asteiseen uuniin. Otin rullan pois uunista lihamittarin näyttäessä 70-72 astetta.  

3. Otettuani rullan uunista annoin sen levätä peitettynä noin 10-15 minuuttia. Tein kastikkeen sillä aikaa. Käytin vuoassa olevan nesteen kastikkeeseen.

4. Paistoin myös peuran ulkofileen, koska pelkäsin että ruoka ei muuten riittäisi. Suolasin ja pippuroin sen ja ruskistin voissa. Sitten laitoin sen 125 asteiseen uuniin ja otin pois uunista, kun lihamittari näytti 52 astetta (medium - ). Annoin levätä foliossa 15 minuuttia ja leikkasin siivuiksi. Ripottelin hieman sormisuolaa ja mustapippuria päälle. Oli tarkoitus laittaa timjamiakin, mutta oli sen verran hässäkkää että timjami unohtui. Poistin narun peurarullasta ja leikkasin sen sopiviin paloihin. 


5. Tarjoilin molemmat lihat punaviinikastikkeen, vihreiden papujen, hasselbackagratiinin ja uunikuivattujen tomaattien kanssa. Vieraat kehuivat vuolaasti kaikkia ruokia ... omastakin mielestä oli oikein onnistunut päivällinen.Kommentti: Olin tehnyt sekä perunagratiinin että peurarullan edellisenä päivänä ja lämmitin ne uunissa ennen tarjoilua.

Nyt lennän lämpimään nauttimaan aasialaisesta makumaailmasta ja oppimaan uutta, joten blogissa tulee olemaan hiljaista pari viikkoa. Mutta jos haluat voit seurata tekemisiäni instagramissa https://www.instagram.com/anneforsten/ tai tykätä Landebistron/Maalaisbistron Facebook-sivusta https://www.facebook.com/Landebistro/ 
Ruokakuvia ainakin luvassa!

Kuulemisiin! Nautinnollisia kokkauksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti