Porkkana- ja suolapähkinäpihvit

torstai 30. marraskuuta 2017



Viime aikoina suolapähkinöiden kulutus on ollut aikamoista tässä huushollissa. Hamstrasin nimittäin tarjouspähkinöitä muutaman pussillisen ja googlasin reseptejä. Heti osui silmiin tämä kasvispihviversio, joka sisälsi paria muutakin suosikkiani. Yhdistämällä makeita porkkanoita, suolaisia pähkinöitä ja tulista sambalia sain rouskuvan maistuvia pihvejä! Kokeile! Miehenikin ihastui niihin!

Neljälle hengelle tarvitset:
1/2 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl fiberhuskia/psylliumia
3 isoa porkkanaa, raastettuina
2 dl maapähkinöitä: suolattuja, paahdettuja ja pilkottuja
1 pala inkivääriä, raastettu
1-2 tl sambal oelekia
öljyä paistamiseen

Sekoita kerma, muna ja fiberhuski ja anna turvota sillä aikaa kun raastat porkkanat ja hienonnat pähkinät. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile pihvejä, jotka paistat öljyssä keskilämmöllä. Ne nimittäin palavat helposti.
Tarjoile kylmän kastikkeen kanssa: vaikka crème fraîche/kermaviili/jugurtti -pohjaisen. Lisää siihen yrttejä/ valkosipulia/chiliä. Ja kaveriksi vihersalaatti/tomaattisalaatti. Tai ihan mitä itse haluat.

Kommentti: Itse raastoin karkealla terällä lilan- ja keltaisenvärisiä porkkanoita ja pilkoin pähkinät karkeaksi silpuksi jotta pureskeltavaa olisi enemmän.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti