Täytetyt uunitomaatit

tiistai 20. kesäkuuta 2017


Herkulliset ja terveelliset täytetyt tomaatit. Rakastan kaikkia täytteen aineksia: sipulia, kvinoaa, pestoa ja pinaattia. Tomaatit voi nauttia sekä kylminä että lämpiminä, mielestäni ne maistuvat parhaalta hieman lämpiminä. Jos haluat, voit valmistaa ne etukäteen ja vaikka viedä nyyttikutsuille. Kätevää!

Tarvitset seuraavaa:
8 keskikokoista tomaattia
1 iso keltasipuli, hienonnettu
oliiviöljyä
runsas 2 dl kvinoaa
1/2-1 dl pestoa (oma tai ostettu)
1-2 tlk kuivattua yrttisekoitusta
suolaa
mustapippuria
50-100 g tuoretta pinaattia
hieman kevätsipulia (vihreä osa)


Valmistin pestoni näin: 5 dl tuoretta basilikaa ja korianteria, noin 1 dl oliiviöljyä, noin 1/2 dl paahdettuja pinjan siemeniä, 2 valkosipulin kynttä, merisuolaa/Maldonia, mustapippuria. Käytin huhmaretta ja laitoin siihen kaikki ainekset ja lisäsin vähitellen öljyä kunnes peston rakenne oli sopiva. Voit tietysti käyttää blenderiä mutta mielestäni maku kärsii hiukan silloin.

1. Leikkaa tomaateilta hattu pois. Käytä terävää lusikkaa, jotta saat sisukset poistettua kunnolla. Käännä tyhjät tomaatit ylösalaisin talouspaperin päälle ja kuivaa ne myös sisältä.
2. Laita tomaatit seisomaan oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. Sirottele hieman suolaa ja pippuria niiden päälle.
3. Paista sipuli oliiviöljyssä kunnes se on läpikuultavaa. Lisää keitetty kvinoa, pinaatti, pesto, yrttisekoitus, suola ja pippuri. Sekoita ja anna muhia muutama minuutti. Tarkista maku.
4. Täytä tomaatit ja laita niille hattu päähän. Leikkasin hiukan kevätsipulin varsia mukaan ja ylimääräiset pinjan siemenet sirottelin vielä päälle.
5. Paista 200:ssa asteessa noin 10 minuuttia kunnes tomaatit rypistyvät.
Grillasimme entrecôtea tomaattien seuraksi, mutta kala tai kana sopisi myös erinomaisesti. Itse asiassa täytetyt kauniit tomaatit ovat yhtä herkullisia ilman seuraa. Tässä vinkki entrecôten grillaukseen.

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/05/entrecote-grillausvinkki-taydellisyyteen.html

Nautimme Viinimestarien välittämää Côte Rôtieta 2014 ruoan kanssa vaikka vuosikerta ei vielä ole parhaimmillaan ... mutta uteliaisuus voitti. Kellariin jäi muutama pullollinen, joita yritämme säästää myöhempään ajankohtaan. Côte Rôtien  tilat ovat pieniä, viinit ovat ihanan paahteisia ja täyteläisiä, joskin usein hieman hintavia.

www.viinimestarit.com

Nauttikaa Juhannuksesta ja olkaa varovaisia vesillä liikkuessanne!
Hyvää Juhannusta herkkuruokien parissa toivottavat Anne ja apukokki Bany!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti