KURPITSAA PARMESAANIN JA TIMJAMIN KERA

sunnuntai 4. joulukuuta 2016



Parhaalta kurpitsa maistuu täysin kypsäksi paistettuna salvian tai timjamin kera. Kurpitsa on oivallinen raaka-aine joka on koostumukseltaan kiinteä mutta täyteläinen. Maku on intensiivinen ja voimakas ja se sopii lisukkeeksi melkein jokaiseen ruokaan. Resepti on otettu Myllymäen kirjasta Kasvikset, lisukkeena, pääruokana. Fantastinen kirja: helppoja ja nopeita reseptejä!




Ainekset neljälle:

400 g myskikurpitsaa
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
2 tl hunajaa
3 tl riivittyä timjamia
75 g parmesaania raastettuna
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori kurpitsa(ei ole pakko) ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Hiero oliiviöljy huolellisesti kurpitsapalojen pintaan. Mausta suolalla. Paahda kurpitsapaloja uunin keskitasolla 30 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä ja pehmeitä. Lisää joukkoon kurpitsansiemenet, hunaja, timjami ja parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti