JOULU 2016 TASTING MENU

keskiviikko 28. joulukuuta 2016




Maalaisbistron jouluaatto vietetään yleensä pienissä ympyröissä: meitä on ainoastaan neljä ja siihen porukkaan kuuluu uskollinen 10-vuotias assistenttini Bany. Hän on tulossa vanhaksi mutta aina halukas auttamaan koemaistajana ja esitiskaajana. Olin perinteisesti laatinut 8 ruokalajin tasting menun, joka vaihtelee vuosittain. Kokeilen uusia reseptejä ja keksin omasta päästä loput!

Joulu 2016 menu de dégustation

Punajuurirösti, jääkellarinlohi, graavattu siika, siian- ja lohenmäti, smetana

Homard gratiné - Gratinoitu hummeri

Kampasimpukat, chilikorianterivoikastike

Terriini valkohäntäpeurasta, punasipulicumberlandkastike

Korealaiset lihapullat, gochujangglaze

Lapin au moutarde - Kaniini sinappikastikkeessa

Suklaafondue

Juustotarjotin

Juustotarjotin jäi syömättä...yleensä juustoja syödään myöhemmin yöllä Trivial Pursuitin lomassa...mutta tänä vuonna emme todellakaan jaksaneet...ja viimeinen viini jäi myös juomatta! Punajuuriröstin resepti löytyy jo blogista http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/10/rapea-puunajuurirosti-lohella-ja-madilla.html . Hummeriresepti löytyy tästä http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/12/gratinoitu-hummeri.html.
Jääkellarilohen resepti tulee seuraavaan postaukseen  ja pikku hiljaa muut reseptit seuraavat perässä. 

Nautittiin seuraavat viinit:

Champagne Bouché Millésime 2005 Vintage
Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay 2015
Château Morillon 2014 Grand Vin de Bordeaux
Amarone Botter della Valpolicella Classico 2012
















Kaksi viimeistä kuvaa ovat vuodelta 2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti