HÄRÄNFILEERULLA TÄYTETTYNÄ PESTOLLA, PARMESAANILLA, PARMANKINKULLA JA SIENILLÄ

keskiviikko 30. marraskuuta 2016


Kun leikkaat auki tasapaksun fileepalan, täytät sen ja rullaat kokoon, saat näyttävän juhlaruoan. Paistamalla liharullaa uunissa maut levittyvät koko lihaan ja lopputuloksesta tulee kaiken lisäksi tosi kaunis ja herkullinen. Resepti tulee Allt om mat -lehdestä...olen tosin tehnyt pieniä muutoksia siihen. Voit tietysti täyttää liharullan omilla suosikkitäytteilläsi...kaikki on mahdollista! Lykkyä tykö... se on helpompaa kuin miltä näyttää!Ainekset neljälle:

700 g häränfilettä
2 maustemittaa mustapippuria
50 g parmankinkkua, ohuita siivuja
0,5 dl pestoa
1 dl parmesanijuustoa, raastettu
(kuivattuja, liotettuja ja paistettuja herkkutatteja)
1 tlk suolaa
1 rkl voita paistamiseen

Poista lihan kalvot. Leikkaa pituussuunnassa viilto terävällä veitsellä ja levitä lihaa sitä mukaan kun leikkaat. Lihalevyn paksuuden pitäisi olla noin 1 1/2 cm. Leikkaa hallitusti ja varovasti. Kun olet valmis lihalevyn mittojen pitäisi olla noin 22 x 22 cm. Minulla oli fileepala, joka painoi noin kilon, joten siitä tuli hiukan isompi eikä niin tasainen, koska se oli alusta lähtien epätasainen.Mausta liha pippurilla ja peitä parmankinkulla. Sivele pestoa kinkulle ja levitä sen jälkeen sienet, jos käytät niitä. Sen jälkeen parmesaniraaste. Rullaa lihalevy kokoon ja sido kutistetulla pumpulinarulla niin, että filee pysyy muodossaan paistamisen aikana. Näin pitkälle voit valmistaa päivän etukäteen. Mausta kauttaaltaan suolalla ja ruskista hyvin paistinpannussa. Siirrä uunivuokaan. Kiinnitä paistomittari  ja paista 200-asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 52 astetta. Laita rulla folioon, lämpötila nousee vielä muutaman asteen. Pidä liha lämpimänä sillä aikaa, kun valmistat punaviinikastikkeen.Punaviinikastikkeeseen tarvitset:

1 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 rkl vasikan fondia
hiukan Maizena suurustetta
2 rkl voita
2 maustemittaa suolaa
1 maustemitta mustapippuria


Kaada paistinpannuun punaviini, vesi ja vasikan fondi ja anna kiehahtaa. Suurusta Maizenalla ja keitä pari minuuttia. Vispaa siihen voi ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile häränfilee noin kahden sentin paksuisina viipaleina lämpimiltä lautasilta. Valitsin lisukkeiksi perunamuusin, joka sisälsi paistettua sipulia ja voisulaa sekä haricots verts.
Assistentti laiskotteli sillä aikaa kun emäntä kokkasi...mutta kuten aina hän kyllä mielellään auttoi tiskien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti