VASIKANPOSKIA PUNAVIINIISSÄ JA MARSALASSA

sunnuntai 6. marraskuuta 2016


Talven tehdessä tuloaan tekee mieli pehmeitä, lämpimiä, ylellisiä makuja vai mitä? Possunposket, häränposket ja vasikanposket tykkäävät kylpeä slowcookerissa tai uunissa tuntikaupalla ja tulevat ulos sieltä valtavan mureina ja maukkaina. Täytyy suunnitella ajoissa...eli ei kannata pitää kiirettä tämän ruoan valmistelussa! Kun posket valmistuvat hitaasti itsekseen, voit tehdä kaikenlaista muuta kivaa sillä aikaa!


Tämän näköiset ovat ra'at vasikanposket. Kaksi keskimmäistä ovat käsittelemättömiä, loput ovat putsatut kalvoista ja ylimääräisestä rasvasta. On hyvä jättää hiukan rasvaa; poistetaan ainoastaan isoimmat rasvapalat.
Ainekset:
1,5 kg vasikanposkia
1 keltasipuli
1 banaanisalottisipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 rosmariinin oksa
2-3 timjamin oksaa
3 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
1 1/2 dl punaviiniä
1/2 dl Marsalaa 

Poista kalvot ja isoimmat rasvanpalaset vasikanposkista. Suolaa ja pippuroi ne. Pienennä sipulit ja porkkana. Laita posket, vihannekset ja yrtit crock potiin. Sekoita punaviini ja Marsala ja kaada päälle. Jos käytät crock potia niin nestettä ei saa olla liikaa. Jos taas valmistat posket tavallisessa padassa, voit lisätä nesteen määrä. Ellet käytä Marsalaa niin laita enemmän punaviiniä. Minun vasikkaposkeni valmistuivat Nordic cookerissa 12 tunnissa alhaisella lämmöllä. Jos valmistat posket uunissa kannattaa ruskistaa ne ensin ja sitten 150-asteiseen uuniin 2,5-3 tunniksi.Valmistin tapani mukaan ruoan päivää ennen sen nauttimista. Keitin sitten ennen tarjoilua kastiketta hiukan kokoon ja suurustin sen. Lisukkeeksi minulla oli puikulaperunamuusia ja uunipaahdettuja porkkanoita. Tämä vei kielen mukanaan sanoivat ruokailijat! Kommentti: Kuvassa lisukkeena on perunaröstiä kun söimme jämät seuraavana päivänä.


2 kommenttia:

  1. Olen huomannut, ettei pitkässä haudutuksessa tarvitse poistaa poskista kalvoja ollenkaan! Se on kamalan työlästä hommaa, en tykkää renssaamisesta ollenkaan :D Niinpä kerran vaan jätin sen tekemättä ja 10-12 tuntia haudutuspadassa teki tehtävänsä, ei mitään jäljellä kalvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta Sari! Aika työlästä poistaminen kyllä on. Olen ilmeisesti käsitellyt nämä kuvat jotenkin väärin...huomaan nyt että värit ovat ihan päin h...ä. Pitäisi ehkä opetella kuvankäsittelyä paremmin joku päivä! Mukavaaa päivän jatkoa sinnepäin!

      Poista