Kuha italialaisittain

tiistai 18. tammikuuta 2022

 

Tähän raikkaaseen, hieman keväiseen kalaruokaan tarvitaan ainoastaan 5 pääraaka-ainetta. Itse käytin kalastamamme kuhaa, mutta ahven, hauki, lohi tai muu saatavilla oleva kala sopii varmasti yhtä hyvin. Salaattisekoitus koostuu tammenlehti-, rosso-, ja rukolasalaateista (n.s. italialainen salaatti), mutta mikä salaattisekoitus tahansa sopii tähän tarkoitukseen. Kala gratinoidaan rukola-, punasipuli-, pinjansiemen-, parmesaanijuusto-, ja öljysekoituksella. Oltuaan 10 minuuttia uunissa edessäsi on suussa sulava ja rapsakka kala, joka nautitaan salaattipedillä hyvän leivän kera tai risoton kanssa kovanälkäisille.Ainekset kolmelle:

600 g kuhafilettä (mieluiten suomustettuna ja nahka tallella)
2 pientä punasipulia
1 puntti rukolasalaattia
3/4 dl pinjansiemeniä, noin 50 g
1 dl raastettua parmesaania
3 rkl öljyä, mieluiten oliivi
suolaa
 mustapippuria


Lisukkeet:

rosso- ja tammenlehtisalaattia
höylättyä parmesaania
leipää tai risottoa

1. Laita uunin lämmöksi 200 astetta. Kuori ja viipaloi toinen sipuleista ja hienonna toinen. Säästä 1/3 rukolasta ja hienonna loput.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna 2/3 niistä ja sekoita hienonnetun sipulin ja rukolan, juuston ja öljyn kanssa.
3. Leikkaa kalafileet annospaloiksi. Ruskista ne nopeasti öljyssä paistinpannulla. Siirrä kala uuninkestävälle vadille nahkapuoli ylöspäin. Suolaa ja pippuroi.
4. Laita rukolasekoitus kalan päälle. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
5. Nosta salaattisekoitus lautaselle. Lisää sipulirenkaita, höylättyä parmesaania ja pinjansiemeniä. Aseta kala kaiken päälle ja nauti!

Buon appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti