Kampasimpukat, hernepyree ja pekoniströsseliä

sunnuntai 2. tammikuuta 2022

 

Toivottavasti uusi vuosi on alkanut hyvin! Täällä aloitimme vuoden ensimmäisen päivällisen suloisella alkuruoalla. Miksasin pakasteherneitä suolaheinän, smetanan ja pehmeän vuohenjuuston kanssa. Paistoin kampasimpukat viime hetkellä ja valmiin annoksen päälle murustelin paistettua pekonia. Voit tarjoilla ruskistettua voita pienestä kastikekannusta, jos joku haluaa lorauttaa sitä simpukoiden päälle.

Ainekset kahdelle:

6 isoa kampasimpukkaa
100 g pakasteherneitä
muutama suolaheinän lehti tai hieman sitruunamehua
noin 1/2 dl smetanaa tai crème fraîchea
(hieman vuohenjuustoa)
suolaa
mustapippuria
pekonia
voita
versoja koristeluun

1. Aloita miksaamalla herneet, suolaheinä/sitruunamehu ja smetana/crème fraîche pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tämän voit tehdä etukäteen. Tietysti voit maustaa pyreen miten haluat. 
2. Aseta pekoniviipaleet uunipellille paperin päälle ja paista rapeiksi 200-asteisessa uunissa. Valuta talouspaperin päällä ja murustele kun ne ovat jäähtyneet.
3. Tee hernepyreestä ympyrä lautaselle. Paista/grillaa sitten nopeasti hiukan kuivaamasi kampasimpukat noin 30 sek/puoli kovalla lämmöllä. Suolasin ne ennen paistoa ja pippuroin jälkeenpäin. Sirottelin myös hieman sormisuolaa annoksen päälle ennen tarjoilua.
Shampanja, kuohuviini ja kuiva valkoviini maistuu tämän alkuruoan kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti