Tortellini en brodo à la Maalaisbistro

keskiviikko 15. syyskuuta 2021

 Kaikkien rakastama pastaruoka. Lämmittävä ja tuoksuva liemi täynnä kasviksia. Tortellinit keitetään siinä ennen kuin koko komeus syödään. Nopea tapa saada terveellistä ruokaa pöytään, kunhan käyttää valmiita tortellineja. Jääkaapin vihanneslaatikosta löytyy usein unohtuneita aarteita, jotka maustavat hyvin tällaisen liemen.

Käytin porkkanoita, keltajuuria, valkojuuria ja fenkolia kasvimaastamme, sekä salottisipulia, valkosipulia ja lehtiselleriä tähän "italialaiseen" brodoon. Lopuksi kypsensin kaupan valmiita pinaatti-ricottatortellineja siinä. Tämä herkullinen tortellinikeitto lämmitti mukavasti sekä ruumiin että sielun koleana ja tuulisena syyspäivänä.

Liemen/brodon ainekset:
rypsiöljyä
2 sellerin vartta paloina
1 fenkoli paloina (säästä tilli ja kukinnot koristeluun; siis jos omasta kasvimaastasi löytyy fenkolia)
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2 salottisipulia paloina
2 porkkanaa suikaleina
1 keltajuuri suikaleina
1 valkojuuri suikaleina
(tuoretta chiliä)
1 parmesaanijuuston kannikka (jos kaapista löytyy, se antaa liemelle paljon umamia)
2 kasvisliemikuutiota
noin 1 litra vettä

Lisäksi: täytettyjä tortellineja.1. Kaada hieman öljyä isoon kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä ja lisää kasvikset. Freesaa niitä öljyssä muutama minuutti. Sekoita välillä. Laita kansi päälle ja anna muhia pari minuuttia.

2. Lisää vesi, liemikuutiot ja parmesaaninkannikka. Lisää lämpöä ja anna kiehua pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

3. Lisää tortellinit ja keitä niitä noin 2-3 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan).

4. Poista parmesaanikannikka ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti