Riisinuudelisalaatti lihalla ja maagisella kastikkeella

lauantai 25. syyskuuta 2021


 

En ikinä kyllästy aasialaisiin makuihin. Jo aasialaisen ruoan tuoksu kaikkine mausteineen ja yrtteineen saa matkakuumeen valloilleen. Tämä Jennie Walldénin ohje on suht'koht helppo ja sopii varsinkin silloin, kun haluaa syödä vähän kevyemmin...ja lihan voi tietysti jättää kokonaan poiskin. Kastike on ruoan tähti. Sitä tehdessä kannattaa luottaa makunystyröihinsä, jotta lopputuloksesta tulee mieleinen. Salaatin voi esivalmistaa odottamaan lihan grillaamista/paistamista. 

Ainekset:

500 g marmoroitua filettä (otin flat iron steakin pakastimesta)

250 g leveitä riisinuudeleita

1 kurkku

1 porkkana (otin 2)

10 cm retikkaa

1 dl sokeriherneitä (käytin edamamepapuja)

20 g babypinaattia

100 g maapähkinöitä

3 kevätsipulia

1 ruukku korianteria

1 ruukku minttua

voita ja ruokaöljyä paistamiseen

Kastike:

2 limettiä

3 rkl kalakastiketta (otin enemmän)

2,5 rkl fariinisokeria (otin enemmän)

1 valkosipulinkynsi, raastettu (otin 2)

2 rkl inkivääriä, raastettu

1 punainen chili, hienonnettu (otin 2)



1. Raasta limettien kuoret ja purista mehu. Raasta valkosipuli ja inkivääri ja hienonna chili. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää kalakstiketta, limemehua tai sokeria maun mukaan. Laita sivuun.



2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele hyvin jääkylmällä vedellä kunnes nuudelit ovat kylmiä kauttaltaan. Valuta vesi hyvin ja siirrä nuudelit isoon salaattikulhoon/vatiin.

3. Kuori kurkku ja halkaise se pituussuunnassa. Poista siemenet ja halkaise vielä kerran. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Tee porkkanasta ja retikasta ohuita tikkuja, paloittele sokeriherneet ja viipaloi kevätsipulit. Paloittele korianterin varret mutta säästä lehdet.

4. Siirrä kaikki kasvikset paitsi korianterin lehdet nuudelikulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Nypi mintunlehdet ja laita päällimmäiseksi korianterilehtien ja maapähkinöiden kanssa.

5. Suolaa ja pippuroi liha. Paista kuumalla pannulla voissa ja öljyssä tai grillaa. Kun mittari näyttää 54 astetta, liha on medium rare. Anna lihan levätä muutama minuutti ennen kuin leikkaat sen. Laita siivut salaatin päälle ja nauti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti