Lampaankyljykset, kesäkurpitsa chorizo & grillattu kaali salviaöljyllä

keskiviikko 19. elokuuta 2020


Tämä makuyhdistelmä löytyi lautasiltamme myöhäisenä kesäiltana parisen viikkoa sitten. Maustoin grillatut kaalinlohkot tällä kertaa suosikillani, salviaöljyllä. Mutta vasta kun otin ne pois grillistä. Oman kasvimaan kesäkurpitsat saivat kaverikseen chorizomakkaraa sekä yrttimausteita ja yrttisuolaa ADD:WISEn tuoteperheestä. Lammaskyljykset lepäsivät hetken ennen grillausta/paistoa, rubattuina yrttisekoituksilla ja suolalla. Nämäkin löytyvät ADD:WISEn kokoelmasta; unelmamausteet, öljyt ja suola/maustemyllyt ovat kerta kaikkiaan vastustamattomia. Sekä ekologisia että kauniita. Ja makua riittää. Jos haluat tietää lisää ADD:WISEn tuotteista voit vilkaista tätä aikaisempaa postausta Lampaankyljykset:
3-4 kyljystä/henkilö
sitrusyrttejä ja Nordic yrttejä (ADD:WISE)
merisuolaa ja ekologisia yrttejä (ADD:WISE)
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Hieroin yrttimausteita, suolaa ja mustapippuria kyljyksiin. Sitten ne saivat levätä ja maustua huoneenlämmössä  sillä aikaa, kun valmistin kasvikset. Myöhemmin ruskistin niitä öljyssä ennen uuniin laittamista. 175 astetta noin 8 minuuttia. Jos valitset grillaamisen, niin suosittelen noin 4 minuuttia/puoli suoralla lämmöllä.Grillattu kaali

Leikkaa kaalinpää neljään osaan ja voitele ne öljyllä. Grillaa niitä epäsuoralla lämmöllä joka puolelta, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä kun kokeilet tervällä veitsenkärjellä.

Salviaöljy

1-1, 5 dl oliiviöljyä (ADD:WISE)
10-15 kpl revittyjä isoja salvianlehteä (niitä saa olla runsaasti)
sitruuna sormisuolaa (ADD:WISE)
raastettua parmesaania

Kuumenna oliiviöljy ja uppopaista salvianlehtiä siinä noin minuutin verran, kunnes ne kipristyvät hieman. Mausta sitruunasuolalla. Kaada yrttiöljy kaalin päälle tarjoiluvaiheessa tai tarjoile öljyä erikseen. Raasta päälle parmesaania ja lisää vielä hieman sitruunasuolaa. Vastustamaton yhdistelmä!Kesäkurpitsa chorizo

vihreitä pieniä kesäkurpitsoja
chorizomakkaraa viipaloituna
Nordic yrttimaustesekoitus (ADD:WISE)
oliiviöljyä basilikalla (ADD:WISE)
merisuolaa ekologisilla yrteillä (ADD:WISE)

Tee viiltoja kesäkurpitsoihin ja täytä ne chorizoviipaleilla. Lisää yrttimauste, suola ja lopuksi öljy. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


 Postaus on tehty yhteistyössä  textilkompanin kanssa 

ADD:WISEn jälleenmyyjät Suomessa löydät tämän linkin takana
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti