Kurpitsarisotto fetajuustolla

perjantai 22. marraskuuta 2019



Uunipaahdettu kurpitsa maistuu aina erinomaiselle ja tässä risotossa se saa loistaa pääosassa. Älä kitsastele purjon kanssa, koska se tuo ruokaan ihanan makeahkon vivahteen. Muista myös aina ottaa talteen kurpitsan siemenet ja paahtaa ne kuumalla pannulla.  On kivaa ripotella niitä salaatteihin tai napostella muuten vaan. Voit vaihtaa fetajuuston vuohenjuustoon tai jättää juuston pois kokonaan. Jos haluat voit tarjoilla kanaa tai lihaa risoton kanssa, mutta se ei ole välttämätöntä, koska risotto toimii hienosti yksinäänkin pääruokana.

Ainekset neljälle:
2 isoa purjosipulia
2 rkl voita tai öljyä
2 dl risottoriisiä
4 dl kana-/kasvislientä
1 lohko (myski)kurpitsaa siemeneineen (noin 600 g)
(1 kämmenellinen tuoretta pinaattia)
1 pieni lasi Noilly Prat vermouthia/valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
200 g fetajuustoa

1. Viipaloi purjot. Freesaa valkoinen osa rasvassa sopivassa kasarissa. Säästä purjon vihreä osa.

2. Lisää riisi ja sekoita pari minuuttia. Lisää kauhallinen lämmintä lientä ja anna kiehua kokoon ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Riisin kypsyminen al denteksi kestä noin 20 minuuttia. Lisää viini loppua kohti.

3. Huuhtele ja kuivaa kurpitsan siemenet. Paahda ne kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat väriä.

4. Leikkaa kurpitsasta kuutioita ja paista niitä rasvassa noin 5 minuuttia. Sekoita mukaan myös purjon vihreä osa. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää tuore pinaatti ja kurpitsapurjoseos valmiiseen riisiin. Murustele fetajuusto joukkoon ja ripottele kurpitsan siemenet risoton päälle.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti