Wasabilohi sitruunamajoneesilla

maanantai 22. huhtikuuta 2019


Tällä ihanalla lohiruoalla aloitimme pitkäperjantain dinnerin tänä vuonna. Aasialaista makua toi wasabipähkinäströsseli, jossa kieritin lohifileen ennen pikaista paistoa pannulla. Kurkkukuutio-kevätsipulisekoitus riisiviinietikka-sokeriliemessä sai sitten maustaa viipaloidun lohen. Viimeisen silauksen antoivat sitruunamajoneesi ja salaattisekoitus. Todellinen herkku, joka sopii hyvin myös noutopöytään. Kuvat ovat kahdelta eri kerralta...ensimmäinen viime kesältä; siltä puuttuu toki kurkkusekoitus, joka oli piiloutunut keittiöön ja lohifilettä ei ole leikattu viipaleiksi, koska se oli ehtinyt sulaa liika ennen paistamista ja näin ollen viipaleista olisi tullut riekaleisia.

Ainekset 4-6 hengelle:
noin 450 g lohifilettä (selkäpala)
1,5 dl wasabipähkinöitä (käytin Lidlin)
1,5 rkl rypsiöljyä
1,5 tl sormisuolaa
1 pieni kurkku
3 kevätsipulia
3-4 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
2-3 dl (Hellmannsin) majoneesia
1,5 rkl yuzu- tai sitruunamehua
3 maustemittaa suolaa
vastajauhettua mustapippuria 

Koristeluun:
salaattisekoitusta ja mikrovihreitä
3 rkl furikakea tai paahdettuja seesaminsiemeniä


Tee näin:
1. Laita lohifilee pakastimeen ainakin kolmeksi tunniksi, jotta se on läpipakastettu. Ota huoneenlämpöön ja anna sulaa hieman.
2. Jauha wasabipähkinät muruiksi. Paneeraa lohi puolikkaassa wasabimuruista. Paista  öljyssä 20 sekuntia/puoli kuumalla pannulla. Suolaa sormisuolalla ja kieritä filee lopuissa wasabimuruissa. Leikkaa lohi 1-2 sentin paksuiksi siivuiksi. Laita ne isolle vadille leikkauspinta alaspäin.
3. Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja viipaloi kevätsipulit. Sekoita kurkku-sipuliseos etikka-sokeriliemeen.
4. Sekoita majoneesi ja yuzu-sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Pursota tai levitä majoneesi päälle. Viimeistele kurkkusalaatilla, furikakella ja syötävillä kukilla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti