Kikherne-cashewtahna

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019



Kuten moni muukin, yritän erityisesti keväällä syödä kevyemmin ja tähän sopivat hyvin kaikki proteiinipitoiset hummustyyppiset tahnat. Käytän niitä kastikkeiden sijasta. Tämänkertainen tahna sisältää cashew-pähkinöitä (muista laittaa ne kylmään veteen likoamaan yön yli) ja kikherneitä.

170 g cashew-pähkinöitä (kylmässä vedessä lionneita yön yli jääkaapissa)
4 valkosipulin kynttä
280 g (tölkki/keitettyjä) kikherneitä
1/2 sitruunan mehu
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa (ehkä enemmän)
1/2 dl vettä tarvittaessa
(tuoreita yrttejä)

Paahda valkosipulit kuorineen uunissa 20 minuuttia. Valuta lionneet pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää pähkinöiden joukkoon. Lisää sitruunan mehu, jogurtti ja suola. Purista valkosipulit kuoristaan ja laita mukaan tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi tahnaksi lisäten tarvittaessa hieman vettä. Koristele tuoreilla yrteillä. Jos haluat voimakkaampaa yrttimakua voit myös lisätä tuoreita yrttejä ennen kuin aloitat soseuttamisen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti