Savulohirulla, punajuuricarpaccio & manchego

sunnuntai 16. joulukuuta 2018



Kylmä juhlava alkuruoka, joka sopii yhtä hyvin alkuruoaksi kuin  noutopöytään. Plussana jouluiset värit. Tarjoilin tätä alkuruokana "koiraklubimme" kokouksessa ja jäsenet tykkäsivät siitä kovasti. Punajuuret kypsyvät omassa tahdissaan uunissa ja sen jälkeen ne kuoritaan ja siivutetaan mandoliinilla. Lohirulla tehdään kylmäsavulohesta, tuorejuustosta ja piparjuuresta. Piste i:n päällä on hunajassa ja pähkinämuruissa pyöritelty manchegojuusto. Mielestäni fetajuusto sopii kuitenkin manchegoa paremmin punajuuren kanssa.

Kuuteen annokseen tarvitaan:
400 g kylmäsavulohiviipaleita
50 g maustamatonta tuorejuustoa
raastettua piparjuurta/piparjuuritahnaa tuubista oman maun mukaan
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Punajuuricarpaccio:
300 g tuoreita punajuuria
sormisuolaa
mustapippuria

Pähkinäinen juusto:
100 g Manchegoa/fetaa
50 g saksanpähkinöitä
3 tl hunajaa

1. Nostele lohisiivut tuorekelmun päälle tasaisesti. Sekoita piparjuuri tuorejuuston joukkoon. Tarkista maku. Levitä tuorejuusto lohen pinnalle ja mausta ruohosipulilla. Kääri lohilevy tiukalle rullalle kääretortun tavoin. Laita lohirulla pakastimeen alumiinifolioon käärittynä.





2. Kypsennä punajuuria 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Kuori ne lämpiminä. Leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi mandoliinilla ja asettele siivut laakealle tarjoiluvadille tai suoraan alkuruokalautasille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. 

3. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja pyörittele hunajassa. Rouhi pähkinät ja ripottele rouhe juuston pinnalle.

4. Viipaloi lohirulla kohmeisena ennen tarjoilua. Asettele tarjoiluvadille punajuurisiivujen päälle. Viipaleet sulavat noin 10 minuutissa. Koristele juustopähkinäseoksella.









4 kommenttia:

  1. Onpas tunnelmallisen näköistä! Alkuruoka näyttää herkulliselta, ja on lisäksi kauniisti aseteltu ja katettu. Mielelläni tuollaisen söisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...kyllä oli tunnelmallista. Rakastan kynttiläillallisia ja muutenkin kuluu roppakaupalla kynttilöitä. Alkuruoan makumaailma oli aika jees...kannattaa kokeilla jos tykkää punajuurista ja lohesta.

      Poista
  2. Oi, ihana tunnelma ja kattaus. Herkullisen kuuloinen alkuruoka. Mukavaa joulun aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! On kyllä herkkua. Tykkään punajuurista kaikissa muissa muodoissa paitsi etikkaliemessä! Nauti joulusta!

      Poista