Romainesalaatti pekonilla ja sinihomejuustolla

torstai 28. kesäkuuta 2018



Rapsakka salaatti, jossa erilaiset elementit täydentävät toisiaan mitä herkullisimmalla tavalla: karpaloiden makeus, saksanpähkinöiden rouskuvuus, suolainen rapea pekoni, pehmeä juusto ja mieto balsamicodressing. Alkuruoka, lisuke tai iltapala. Resepti tulee Allt om Mat-lehdestä.

4-6 annosta:
2 romainesalaattia
1 paketti pekonia (140 g)
1 dl saksanpähkinöitä
75 g sinihomejuustoa, esim. Danablue tai St Agur
1/2 dl kuivattuja karpaloita

Dressing:
1 pieni valkosipulin kynsi
1 maustemitta suolaa
1 tl valkoviinietikkaa (omenasiiderietikkaa)
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
1 maustemitta vastajauhettua mustapippuria

Koristeluun: ruohosipulia

1. Laita uunin lämmöksi 200 astetta. Purista/raasta valkosipuli ja muussaa se suolan kanssa. Lisää viinietikka ja jätä seisomaan noin 10 minuutiksi. Vispaa mukaan loput dressingin ainekset.

2. Levitä pekoni pellille ja paista se rapeaksi uunin keskiosassa, 10-15 minuuttia. Laita se talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään. Laita saksanpähkinät uuninkestävään vuokaan ja paahda niitä uunin keskiosassa kymmenisen minuuttia.

3. Leikkaa jokainen salaatti kahtia ja huuhtele. Valuta hyvin ja leikkaa vielä jokainen osa kahtia pituussuunnassa. Levitä lehdet isolle vadille.

4. Murustele päälle juusto ja karpalot. Leikkaa tai revi pekoni paloiksi ja lisää salaattiin. Sekoita kastike ja lorauta sitä päälle. Koristele ruohosipulilla ja tarjoile leivän kanssa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti