Viipaloitua retiisiä rypsiöljyn ja appelsiinin kera

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017



Retiisi on ehdottomasti parhaimmillaan raakana. Kypsennettynä se maistuu pahalta. Näin väittää Myllymäki, jonka kirjasta tämä idea salaattiin on otettu. En ehkä 100 prosenttisesti yhdy tähän väitteeseen, mutta hiukkanen totuutta siinä vissiin on.

4 annosta
2 nippua valkokärkisiä retiisejä (minulla oli tavallisia)
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä (oliiviöljyä)
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
sormisuolaa

Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai kuorimaveitsellä. Laita viipaleet kylmään veteen 5 minuutiksi, jotta niistä tulee oikein rapeita. Nosta viipaleet sitten vedestä ja valuta talouspaperin päällä.
Laita retiisiviipaleet vadille ja sekoita joukkoon öljy. Ripottele pinnalle appelsiininkuoriraaste ja sormisuolaa.

Muunnelma: Korvaa retiisit fenkolilla tai suippokaalilla.



Hyvä lisuke lähes kaikelle, etenkin pihville. Söimme tätä salaattia tällä kertaa alkupalana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti