Mantelikakku ruskistetulla voilla ja sormisuolalla (G)

tiistai 31. toukokuuta 2022

 

Ruskistettu voi tekee tästä kakusta taivaallisen makuisen. Myös lisätty sormisuola säväyttää kivasti. Kakku on gluteeniton ja sisältää ainoastaan mantelijauhoa, ei vehnäjauhoa. Lisukkeena oli vatkattua kermaa, johon sekoitin lemon curdia. Hieman tuoreita marjoja ja muutama mintunoksa viimeisteli annokset.

Ohje on Catarina Königin "Matfashionistan" (Ruotsin Masterchef 2016)



Ainekset:

4 kananmunaa
200 g voita
2,75 dl hienoa sokeria (250 g)
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl mantelijauhoja (200 g)
1 tl leivinjauhetta
2 maustemittaa sormisuolaa

Lisukkeet:

vatkattua kermaa
(lemon/lime curdia)
tuoreita marjoja
sitruunamelissaa/minttua




Tee näin:

1. Laita kiertoilmauunin lämmöksi 150 astetta.

2. Ruskista voita kunnes se on kullanruskeaa ja tuoksuu pähkinöille. Vatkaa sitä varovasti välillä. Kaada se kattilasta kippoon ja odota kunnes se on kädenlämpöistä.

3. Sekoita hyvin mantelijauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

4. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella valkoiseksi ja kuohkeaksi.

5. Lisää mantelijauhosekoitus ja sitten ruskistettu voi pikkuhiljaa.

6. Ota kaksi reilua hyppysellistä sormisuolaa ja hienonna taikinaan. Sekoita.

7. Peitä piirakkavuoka (noin 30 cm halkaisijaltaan) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Yhtä hyvin voi käyttää samankokoista neliskulmaista vuokaa.

8. Siirrä vuoka uuniin ja paista noin 45-50 minuuttia tai kunnes kakun sisälämpötila on 100 astetta, silloin kakku on valmis.

9. Tarjoile kakku nokareella vatkattua kermaa, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan/mintun lehdillä.




Löysin ruokakellarista vielä yhden kirsikkalikööripullon, viime vuoden kirsikoista tehty. Maku ilmeisesti paranee, mitä kauemmin kirsikat jätetään pulloon. 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti